Aký generátor?
Moderátor: Moderátoři
Aký generátor?
Osciloskop mám, no chcelo by to nejaký generátor. Na to moje hranie-bastlenie potrebujem nutne BM534? Mám vo výhľade buď BM534, alebo malý školský BK124 alebo svazarmovský AERON NG1.81.
Ktorý by ste mi doporučili vy? Ten školský mi príde malý, šikovný, ale čo presnosť? Neni to naozaj len "pre deti" na pokusy? Ten svazarmovský už je v dnešnej dobe rarita sama o sebe si myslím. Najpresnejší mi príde samozrejme BM534 ale je na údržbu magneťákov potrebná taká veľká krava? Pre bežného amatéra?
A kutilmile - nelituju tě
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jinak na měření lampových rádií mám BM218, abych z toho měl ten správný zážitek.
ale lepší je když je oddělená.
je potřeba použít buď oddělovací tráfko, nebo USBtoUSB galvanické oddělení a externí zvukovku do USB.
lze to takto použít jako generátor i spektální analýzu při měření bedýnek . . .
https://www.axagon.eu/produkty/ada-17
USB isolator
- Přílohy
-
IMG_20200516_084338.jpg- (95.87 KiB) Staženo 125 x
-
IMG_20200516_084318.jpg- (186.63 KiB) Staženo 114 x
V době levných výprodejů měřáků z fabrik, hned po převratu, jsem koupil nepoužívaný BM534 i s příslušenstvím, dokumentací a záručákem za 900.
Byl samozřejmě plně funkční, ale tehdy se tyhle měřáky běžně prodávaly za 500 i méně. Do té doby jsem používal velký BM492. Ten má sice pro nf výhodu v obdélníku navíc, vyšším výstupním napětí, je celkově přesnější i stabilnější, ale je to kráva.