Panasonic TX-50GX550E, problém s DO
Moderátor: Moderátoři
Panasonic TX-50GX550E, problém s DO
Při přímým namíření na TV se vykoná dobře 4-5 povelů, třeba při zvyšování čísla programový pozice, hlasitosti a pod. Další stisky už nejdou, ledka na TV blikne proti správně provedenýmu povelu jen krátce či vůbec. Stačí počkat 5-10 sekund a zkusit znova a situace se zase opakuje.
Divný ale je, že pokud je DO namířený do stropu, nebo na protější zeď, tak DO jede zcela normálně. Takže slabým, nebo ujetým vysílačem to nejspíš nebude. Pád DO na zem majitel vylučuje.
Zkoušel jsem zateměnou i sluncem nasvícenou místnost, stále stejný. Baterky samozřejmě měněný. Jako kdyby docházelo k zahlcení IR přijímače silným IR zářením. Není v něm něco jako AVC? Po čem jít? Jinej zdroj IR záření v místnosti není.
Nikdy jsem se s tím nesetkal, vždy pravý opak, nedostatečný dosah DO.
Díky za případnou pomoc. V nejhorším s tím poctím návštěvou Mi-ro.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- jardafiala
Přes foťák v mobilu v porovnání s dálkáčem Sony Panasonic bliká podstatně "vyšším jasem". Ten Soňák si z vedlejší místnosti ani neškrtne.
V pátek budu mít druhej dálkáč stejnýho typu a tak se uvidí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kedysi mi to robilo jedno DO, ale len s čerstvými alkalickými článkami a zistil som, že odpor tam bol len 10R, tak som ho zvýšil na:
- ubytok na štandardnej ir diode 940nm do dialkových je typicky 1,2V pri 20mA
- U bat 3V-1,2=1,8/0,02=90 Ohm, tak keď tam dáš 82R bude to ok, keďže led nesvieti trvale, ale bliká, max. pulzný prúd mávajú 50mA.