Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.
Dobrý den,koupil jsem v OBI adapter s vypinačem.Vím,že je to čínský šmejd a proto jsem byl opatrný.Je to vlastně jednopolový vypinač ale nevypíná fázi ale nulák.Když je kolík nahoře tak má být fáze nalevo ale tady to vypíná zdířku napravo.I při vypnutém stavu je za vypinačem 230V.Kod zboží je 4007873800573.
Teoreticky je to jedno, prakticky je blbe, ked ti zacne horiet nieco vypnute (zvod medzi L a PE). Kedysi nam takto horel vypnuty zvlhcovac vzduchu - vypinac vypinal N. Ale tam to bol vypinac priamo v znackovom pristroji.
Mě jde o to,že když si takový výrobek koupí laik a těch je většina.Ten neví,že ten šmejd vypíná jen jeden pol a ten nesprávný.Takový výrobek je životu nebezpečný.
Smutné na tom je, že i v hobbymarketu musí být člověk na pozoru, kdyby to byl nějaký pochybný eshop nebo to prodávala nějaká entita v zapadlém koloniálu v Horních Uhrách ve výprodeji ...
Ale nebezpečí zde nepředstavuje vypínání jednoho "pólu" zásuvkového adaptéru. Na trhu jsou běžně výrobky, které jsou vypínány jednopólově a schválené obchodní inspekcí. Nebezpečí představuje názor, že po vypnutí spínače je zásuvka bezpečná.
až mě jímá hrůza z křížových vypínačů a jejich zapojení popčípadě rozdvojek kde je někdy fáze také propojená. Přemýšlím v jakém případě může být laikovi tato zásuvka nebezpečná a přijde mi , že jen tehdy bude-li se laik vrtat v zařízení, které si ani nevytahne ze zásuvky a v tom případě je to laikovi nebezpečné tak jako tak.