Odlepení držáku z čelního skla auta.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Odlepení držáku z čelního skla auta.

#1 Příspěvek od robo »

Ahoj, mám na čelním skle přilepený držák od palubní kamery. Lepící plocha byla překryta papírem s nápisem 3M. To znamená- jen tak se neodlepím, držím fest. Přilepeno je to tak 14 měsícú takže to slušně uzrálo. Nemáte prosím někdo tip, nápad, postup jak držák sundat bez rozbití čelního skla? :) Děkuji
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Skalpel, prosím? :)
Kvicala_r

#3 Příspěvek od Kvicala_r »

struna a řezat? Záleží, jak moc tlusté to lepení bylo..
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Skusit medzi drziak a sklo narvat drot a rezat.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#5 Příspěvek od PeteBurns »

V pripade moc malej medzery a zarucene bez poskodenia skla by som skusil zubnu nitku, ta drzi ako slak a do prstov sa zareze v pohode, mohla by zvladnut aj obojstrannu pasku :) Inak origo samozrejme vrubkovany ocelovy drotik urceny presne na tieto ucely, budu mat v autoskle ;)
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Já jsem byl překvapenej, jak fest v C4 drží na lexanových bočních trojůhelníkových oknech před řidičem vakuová přísavka od navigace TomTom. Před 10 lety jsem ji olízl a připlácl a včera jsem to nemohl urvat. Nevím, jestli tam byl ještě nějaký podtlak a nebo to držela chemie lexanu, přísavky a mý jedovatý sliny ale flek na lexanu co zůstal nejde vůbec ničím vyčistit.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mikras »

Jak píšou výše, použij strunu, Od kytary, silonový vlasec a pod. A než začneš řezat, nalij mezi sklo a držák izopropyl. Samolepka se pak bude snadněji drolit a odplavovat.
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Nahřát i se sklem opatrně fénem, nepřehnat, aby sklo neprasklo pnutím - teplem ta samolepka změkne. A pak vlasec nebo kytarový "éčko" a řezat ...

Celeron píše:Já jsem byl překvapenej, jak fest v C4 drží na lexanových bočních trojůhelníkových oknech před řidičem vakuová přísavka od navigace TomTom. Před 10 lety jsem ji olízl a připlácl a včera jsem to nemohl urvat. Nevím, jestli tam byl ještě nějaký podtlak a nebo to držela chemie lexanu, přísavky a mý jedovatý sliny ale flek na lexanu co zůstal nejde vůbec ničím vyčistit.
Sliny za to nemůžou, můžou za to ftalátový změkčovadla z tý přísavky - ty se doslova zažerou do toho plexiskla ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“