Lenovo G560 GPU nvidia 310M

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
aligator

Lenovo G560 GPU nvidia 310M

#1 Příspěvek od aligator »

Můžete mi doporučit (nejlépe z TS bohemia) kvalitní teplovodivé podložky (thermal PAD) mezi čip a chladič ? a nějakou dobrou teplovodivou pastu?

Já mám nějakou pastu z GM na tranzistory...Tu jsem dal mezi CPU a chladič.. Dle měřícího SW je na CPU 45st. to je fajn, ale je problém z GPU.

Tam jsem použil thermal PAD z EBAY ale hodnoty jsou velmi špatné.Teplota se šplhá k 80st. Pokud bych notebook zatížil ještě youtubem tak se vypne.

Mřížka chladiče byla ucpaná prachem. Vše je vyčištěno,ale zlobí mě tohle.
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

A proc jsi tu pastu nedal i na gpu? Thermalpad se na tohle nehodi.
robo

#3 Příspěvek od robo »

Měl jsem s gpu ATI u ntb potíž. Blbla grafika, artefakty. Po reflow byla teplota pocitově ok. Za dva tři měsíce jsem si všiml zvýšené teploty z výdechu, ntb byl jen na net a youtube, a to se už blížil konec fungování gpu a taky jo. Znovu reflow a znovu teplota z výdechu ok a po nějakém měsíci zas to stejný. Došel jsem k závěru, pokud je pod gpu nějaký student tak se grafika začne přehřívat a tím dochází k pnutí gpu a desky a skončí to nefunkčním ntb. Pak tady mám jedno sony, opět gpu. Není schopna najet do default rozlišení. A bios je v malém okénku. A grafika topí jak blázen.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

keemo: Asi tam je velka medzera. Dva milimetre pasty asi nebudu velmi fungovat.
PCmaniac99

#5 Příspěvek od PCmaniac99 »

Mám G570 a thermal pad jsem vyměnil za pastu a vše ok. Nemám tam velikou mezeru. Pastu používám Arctic MX-4 a jsem s ní spokojen.
kentan

#6 Příspěvek od kentan »

U jednoho staršího aceru, jsem místo té teplovodivé žvejkačky dal mezi grafický čip a chladič měděnou distanční podložku, potřenou klasicky teplovodivou pastou. Funguje to do teď.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“