Oprava dosky 17MB82S (z LCD televízora ORAVA)
Moderátor: Moderátoři
Oprava dosky 17MB82S (z LCD televízora ORAVA)
Mŕtve to nieje, po zapnutí napájania sa dá zistiť že to sekundu číta z epromky, ale ďalej nič. Že by firmware? Recovery cez USB nejde, má cenu skúsiť vyletovať epromky (sú tam dve) a nahrať do nej nejaký dump či to odžije? A čo s tou pošahanou ochranou?
p.s. úbytok napätia za R490 spôsobuje multimeter pri meraní. Skúsil som merať cez iný 33K odpor a nameral som rovnako. R490 a R81 sú v poriadku, nameraný odpor sedí.
PotPalo píše:...následne bliká stredne rýchlo donekonečna....
...Napätia tam sú všetky (+/- niečo)...
...Zapojil som to naspäť, LED stále svieti v kuse...
Blikání se nám vytratilo?
Ochrana je zapojena dobře, jen jsi do schematu měl zakreslit hodnoty napětí na jejích vstupech. Místo toho měříš odpojenou větev.
Naprav to.
Ono to najprv blikalo ledkou, čo sa javilo ako ochrana. Z ochrany som vyradil tú nezapojenú vetvu, potom ledka svietila stále, vravím si "hurá opravené", ale zrada, telka nereaguje na nič. Následne som to dal do pôvodného stavu, ale ledka svieti stále, už nebliká ako predtým, a nereaguje.
Skúsil som preprogramovať obe epromky, ale je to bez zmeny. Vrátim do nich pôvodný obsah, ale až cez deň.
Skúsil som letovať R81, to sa nedá, jeho časť je na večšej ploche GND čo mi odoberá teplo, navyše tam nieje miesto. Späť by som ho dával asi pol hodinu pod lupou (mikroskop nemám, oči nejako slabnú).
Schemata na Vestel jsou naprd, desky se extreme lisi, oznaceni 17MB82 ma tolik modifikaci (lisi se tim vestel cislem na bile samolepce).
Vzhledem k cene techto desek bych zkusil prehrat soft v pameti a pokud nepomuze tak pak rovnou vymenil desku.
Napis Vestel cislo, treba to i nejakou budu mit.
A nahrat se tam neda jen tak neco, musi sedet alespon panel.
Zaráža ma, že ten hlavný procesor, teda ARM vôbec nemá chladič.
Vyhrabal som v zásobách podobnú dosku, síce iný typ (17MB62, je na 12V, s DVD, z 20% inak rozmiestnené konektory), ale tiež bola na 22" panel AUO Full-HD. Pokiaľ na nič lepšie neprídem, tak ju tam neskôr nejako nabastlím. Snáď jej nebude vadiť absencia DVD mechaniky, tú nieje kde dať. Iba ak by som na ňu dorobil krabičku na zadnej strane TV.