Identifikace závady: "nefunguje"
To "zdravější" jsem připojil na 230V, bez vody jen tak na stole. Rozsvítila se zelená ledka že je Prescontrol pod napětím, žlutá že čerpadlo běží a červená že je porucha a zároveň sepnulo relátko a na výstupu je 230V. Po pár sekundách žlutá zhasne a relé rozepne. Červená a zelená svítí stále. Když otočím Prescontrol o 180 st než je pracovní poloha v Návodu k obsluze, tak zhasne i červená.
Rozdělal jsem přírubu membrány, membrána tahá za kolík s magnetem. Při nízkým tlaku je magnet zasunut do snímače, při vysokým vysunut. Posouváním magnetu jsem simuloval tlak vody.
Když v normální pracovní poloze vysunu magnet (tedy systém se natlakuje), zhasne červená. Když magnet zasunu (tedy tlak poklesne) tak se rozsvítí žlutá (červená vjítí stále) a sepne relé. Po pár sekundách zhasne žlutá a rozepne relé. Ale stále svítí červená, tedy porucha. Pokud Prescontrol otočím o 180 st, tak sice nesvítí červená, ale žlutá a sepnutý relé je stále.
Nějak nechápu, proč to chodí jen pokud svítí porucha. Nebo si tedy aspoň myslím, že to chodí. Malinko mě mate, že když se systém natlakuje, žlutá a relé se rozepne až po cca 5 sekundách. Po tu dobu asi roste nekontrovatelně tlak. Netuším, jestli to je dobře...
Máte s tím prosím někdo zkušenost?
Díky