Zavírání kurníku
Moderátor: Moderátoři
- monterjirka
Zavírání kurníku
Před léty jsem se snažil postavit obvod pro zavírání kurníku podle AR (nebo už PE?)
Pak jsme to nedokončili, teď by byl zájem to dotáhnout do konce, ale mám tu jen částečně osazenou DPS (vlastní ruční výroba, takže bez čísla) a nedaří se mi najít kde to bylo
(8/2016 s procesorem to není, to bylo starší)
Vzpomene si někdo?
-
petrfilipi
Motorek byl ze stěračů nějaké Škodovky, spínací hodiny byly použity ty oranžové, původně pro ovládání HDO v domácnostech.
Petr
- Přílohy
-
Slepice.pdf- (100.85 KiB) Staženo 511 x
A kutilmile - nelituju tě
Motorek ze stěračů je vhodný i jen prozo, že mu stačí impuls na spuštění a celou otáčku si dojede sám. Tak stačí převod 1:2, jednou otáčkou otevře a další zavře, koncákem dvířek lze kontrolovat, jestli nevynechal otáčku, a má skutečně za světla otevřeno. Když je to jinak, přidá se další otáčka.
Soumrakový spínač s impulsním výstupem nemá takovou spotřebu, aby se to nedalo pár týdnů živit z akumulátoru. Kvůli tomu tu bylokdysi vlákno, ve kterém se řešila právě i spotřeba.
MiraSt píše:Funguje to krom urvaného lana bez poruchy doteď.
Lano se urvalo když se blbá slepice nechala přiskřípnout mezi futrama a dvírkama?
Zapoměl jsem napsat, že ten Hajdurinista kromě soumrakáčů a wifi tam má i optosnímání zda slepice nesedí ve dvírkách. Měl tam i hladinovej snímač a elektroventil k napouštění pitítka ale to prý kvůli slepičincům po pár dnech nechtělo fungovat.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jojo to se dělali takové pohony a jmenovalo se to Climact. Měli šedou nebo zelenou kladívkovou barvu. Uvnitř kovové převody s bezpečnostní spojkou a potenciometr pro sledování a nastavování polohy. Je to ono?MiraSt píše:Já to mám vyřešené už vic jak třicet let pomocí servopohonu na ovládání nějaké klapky v průmyslu...
- Přílohy
-
DSC_0515_.jpg- (42.83 KiB) Staženo 217 x
bu2520 píše:Ještě chci vyřešit sběr vajec ze snášedel a opatřit každou slepici rfid čilem pro kontrolu jestli opravdu snáší. Tento systém mi zatím funguje pět let bez chyb.
Když vzpomínám na svojí babí, co ještě v 90 letech při každým zavírání slepic kontrolovala hmatem, zda žerou a mají plný vole a zda nesou tedy mají na zítra nachystaný vejce (doufám, že tušíš jak
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!