Odpálený antiradar

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
radioflash

Odpálený antiradar

#1 Příspěvek od radioflash »

Ahoj, v elektro se vyznám hodně omezeně.
Mám antiradar genevo který jsem požival v předchozím autě a v novém použít nelze skrze pokovené čelní sklo. Tak jsem antiradar rozebral napájel vystupy pro napajení a repro kvuli upozornení, antiradar jsem oblepil silikonem a integroval do masky vozidla. kabeláž jsem natáhl do vozidla, napájel jsem malý repráček a vše fungovalo.. Až jsem se dnes rozhodl že výstupy na repro napojím na OEM repro v palubce, no a stalo se to že když jsem zapl radio tak jsem slyšel pomalu utichající zvuk (proud asi šel opačným směrem do antiradaru místo z něj) a od té doby nefungují výstupy z antiradaru.
Takže jsem asi vypálil nějakou součástku která z antiradaru posílá zvuk na výstupy.. Antiradar normálně funguje a ukazuje, pouze nefunguje výstup na audio upozornění.. Je tu někdo kdo by mi to dokázal v Praze a okolí opravit ? Je mi líto ho vyhazovat kvuli takové mé nezkušené blbosti. Děkuji
Přílohy
genevo.jpg
genevo.jpg
witt

#2 Příspěvek od witt »

No a co nějaké zkušenosti - s rychlostními limity - získat. Je to pár čísel a k tomu celkem jednoduchá pravidla. Neboj se toho, určitě to zvládneš i samostudiem.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

A to mu pak zase začne hrát reproduktor?
..to bude jen ňákej odpůrek
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Tohle je spíš než o limitech o tom jak se vyhnout případnýmu změření nejenom mobilní "stíhačkou" PaChů, ale taky třeba jak nebejt zbytečně dojenej sviněma provozujícíma rejžující stacionární radary ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
radioflash

#5 Příspěvek od radioflash »

Tohle jsem přesně čekal :D Hledám někoho kdo mi z bezcenné krabičky udělá zas funkční a né moudra které snad každý zná z autoškoly.
radioflash

#6 Příspěvek od radioflash »

mi-ro ano sám si taky myslím že to bude jen nějaký odpor apod. ale v tom já se nevyznám a proto sháním někoho kdo tich 500 mikrosoučástek proměří a zjistí jaká je vypálená a dokáže jí nahradit funkční :)
mi-ro

#7 Příspěvek od mi-ro »

Koncové zesilovače bývají v můstku. Mají tedy na obou vývodech poloviční napětí z napájení. Pak stačí připojit bez oddělovacího kondu a je to v háji. Prostě bych se zaměřil na NF zesilovač pro repráček. Možná bude i v D třídě. je to první součástka od přívodů k repráku. Zkus dát čitený foto desky.
..to bude jen ňákej odpůrek
radioflash

#8 Příspěvek od radioflash »

přední strana
Přílohy
přední strana.jpg
přední strana.jpg
radioflash

#9 Příspěvek od radioflash »

zadní strana
Přílohy
zadní strana.jpg
zadní strana.jpg
passion

#10 Příspěvek od passion »

Vyzerá to ako SGM4890
Pichni sa na jeho vstup, či tam niečo ide. Aj keď mi nesedí napájanie na PIN6. Ale môže to byť zlou fotkou.
radioflash

#11 Příspěvek od radioflash »

Raději bych to někomu svěřil aby mi to prostě rozchodil :) Nerad bych se do nějaké opravy pouštěl sám.. nemám vybavení na pájení takovýchto mikro spojů .. akorat bych to vše zalepil dohromady :D
radioflash

#12 Příspěvek od radioflash »

Kdyby jste věděli o někom kdo by mi to dokázal v Praze a okolí přepájet do funkčního stavu tak mi prosím dejte vědět :)
Zaky

#13 Příspěvek od Zaky »

Poslal jsem SZ.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Spiral

#14 Příspěvek od Spiral »

Zdravím,
asi bych proměřil FB431 a C434, ten kondík je v keramickém nebi ...
poškozené smd součástky.
msp_x

#15 Příspěvek od msp_x »

Pokud ještě tázající potřebuje pomoci, tak můžu také. Viz SZ.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“