Tesla ARS850
Moderátor: Moderátoři
Tesla ARS850
Nema prosim nekdo schema vyhybky ve variante bez trafa? Vidim ji zde ale schema nikde nemuzu nalezt. Diky.
BTW kdyby mel nekdo k prodeji 1ks ARN930 tak bych mel zajem.
Diky.
Určitě to někde mám, hned po otevření beden mě bacilo do očí, že tam to autotrafo není. Zajel jsem do TVM a našlo se to.
Když už jsem tam byl, tak v archívu hodinu hučala chudák kopírka. Vůbec jsem tehda netušil, jak TVM dopadne.
S tou změnou, že v komerční ARS850 je celá středovýšková část napájená přes ten měnitelný, 15W drátový odpor.
V profesionální ARS641 jsou místo měnitelného dva pevné, 6W drátové odpory a jen u výškové části.
Ale R12 v elektronické podobě po ruce taky nemám, musel bych taky skenovat.
Cívky by šlo identifikovat podle typových čísel.
Výhybka ARS641 (R12)
Protože by to mohlo zajímat více lidí dám to i sem. Snad jsem si to kdysi vykreslil správně. Jde o novější verzi soustavy ARS850 již s tapetou místo dýhy vyrobenou v roce 1982 původně z experimentálního studia Českého rozhlasu, kde sloužila jako monitor. Kdy byla vyrobená dokumentovaná ARS641 nevím protože nějaký k.o.k.o.t strhnul štítek a natřel jí mimořádně ohavně černou barvou, pod lakem je evidentně dýha. Dovnitř naštěstí nelezl.
Cívky mají výrobní odchylky, byly měřené jedním RLC měřákem. V rámci dokumentace jsem pro úplnost zaznamenal i typy použitých kondenzátorů.
A čistě jen pro zajímavost - první prototypový návrh ARS850 (s čísly 5 a 6 z roku 1972 dle štítků jestli pamatuju správně) měl místo jednoho koaxiálního výškáče dva ARV168 stejně jako to má ARS845. Bohužel se dochovala jen jediná fotka, ale fyzicky jsem je měl nějakou dobu doma.
- Přílohy
-
ARS850_ARS641_Vyhybka.GIF- Výhybka ARS850 ARS641 novější verze
- (271.93 KiB) Staženo 228 x