součáska SMD

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nekmil

součáska SMD

#1 Příspěvek od nekmil »

Zdravím dámy a pánové.
Hledal jsem, ale najít neumím, smd VG4GA a CX43S(5).
Je to v dálk. ovladači od tv LG.
Zřejmě to budou nějaké stabilizátory.
Ten U4 viz. obrázek má teplotu přes 50°C.
Při napájení ze stab. zdroje 3V to žere +/- 270mA
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mikras »

A co výstupní napětí u těch nulových rezistorů R42 a R43. Zkusil bych ohmmetrem změřit odpor proti zemi bez napájení, případně bych R42 vyndal, a jestli bude problém přetrvávat, bude to nasvědčovat, že to má U4 za sebou. Porovnáním s U3 zjistíš, jaké napětí to má dávat na výstupu a podle toho třeba půjde najít náhrada. Zkusil bych i snižovat vstupní napětí, jestli to není nějaký vyrovnávací měnič, něco ve stylu vstup 1,5 - 5V a výstup 3V... (jen pro jistotu)
nekmil

#3 Příspěvek od nekmil »

Mikras: děkuji za reakci.
Vypadá to, že ten VG4GA vyrábí 3.3V které pak jdou na ty CX43S.Na těch výstupech (zřejmě R42, R43) jsem naměřil U4 0,4V na U5 nic.
Na tom R42 ze kterého vede spoj dále na desku jsem naměřil ohmmetrem asi 4Ω. Tak buď je vadný ten U4 nebo je chyba dále na desce, jsou tam další 4 obvody. No zkusím ten R42 "odfouknout", ale to budou nervy. Stejně se obávám, že to bude neopravitelné.
Naposledy upravil(a) nekmil dne 18 říj 2020, 17:36, celkem upraveno 2 x.
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mikras »

V práci mám dvě mikropáječky, doma jednu a pistolku. Ohřeju součástku z obou stran, odsunu hrotama stranou a do vteřiny je dole bez poškození desky. Totéž i s SMD IO, kdy všechny vývody zaliju souvislou kapkou pájky a podobně to sundám. Dobré je, natrénovat si to na nějakém šrotu.
Kvicala_r

#5 Příspěvek od Kvicala_r »

Už sem mi párkrát stalo, že sem řešil prasklou keramiku. Stojí za to je prohlídnout lupou. Ten dálkáč může někomu spadnout/sednou na něj a keramiky jsou na mechanické pnutí dost háklivé.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“