Ulozeni voziku za auto v kulne

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wendik
Zablokován
Zablokován

Ulozeni voziku za auto v kulne

#1 Příspěvek od wendik »

ps nekde musi byt navod planek vozik se otoci na kolebce a da na bok ma nekdo , dom nebo zkusenosti..
JO taký svíčkovou a fazole..
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Jak vypadala kolíbka na čtyřkolku MB1000 a Š100 vím, měl jsem. Ale bylo to na přední a zadní kolo. U dvojkolky netuším. Vozej jsem viděl taky vytaženej nad auto ke stropu nebo postavenej na zadní čelo ke zdi. Ale na obojí je potřeba dost vysoká garáž.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jova1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jova1 »

USS 41/54
Přílohy
uss.jpg
uss.jpg
Hejnicek

#4 Příspěvek od Hejnicek »

Me delal kolea presne tento
https://www.ireceptar.cz/hobby/uskladne ... oziku.html

S tema koleckama, neprojedu s vouikem pres futra 110cm.
Nekdy to vyuziju, kdyz nekdo blokuje objeti objektu.
Ale je to namahavy na zada to na to naklopit.
Doporucuju kolecka s brzdama.
pepik9

#5 Příspěvek od pepik9 »

Já mám dva dřevěný hranolky kolmo na zeď a na ně to překlopím. Ale je to na mě už dost a zvažuju nějakou mechanizaci.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kulikus »

Vozík zavěsit na lanka a vytáhnout ke stropu garáže.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

To už tady bylo - Celeron o kousek vejš. Já ale viděl vyfikundaci maximální - maník měl v garáži v podlaze vykopanou o něco užší jámu se šikmou sjezdovou rampou a ke stěnám sklopný plošiny na masivních konzolách, ve sklopeným stavu byly na úrovni vjezdu. Vozejk parkoval dole a po sklopení plošin navrch najel autem. Akorát to lomcování vozejku ven byl vždycky porod - než si na to vygómal naviják původně určenej pro off-roadový blázny, navrženej pro montáž na nějakej džíp nebo pajéro - hezky lanko, karabinu, zacvaknul a BZZZZZZZ vozejk se spustil po svahu dolů. Sklapnul podlážky a zajel autí. Při vyparkování obráceně ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
petrfilipi

#8 Příspěvek od petrfilipi »

Vozík Sport Jacht to měl řešené tak, že do zadního čela se strčily dva jekly, na které byl kolmo navařen další jekl (takže to tvořilo písmyno T). Vozík se chytil za "žehličku" a zvedl ke stěně. Ale vozík nebyl velký, tím pádem nebyl těžký - a zvedací páka byla dlouhá, tak zvednutí nebyl problém. Jediné foto na webu je asi zde.
Na tom dnešním bočním naklápění bych viděl problém v tom, že otočný bod je až za 2. kolem (a je tedy nutné použít dost síly k otočení, což může být u dnešních velkých vozíků problém). Chtělo by to zvedat to třeba přes dva body, kdy by jeden byl pod pozíkem. Něco jako kolíbka na auta, když se jim ještě stříkal spodek.

PF
Ondra2

#9 Příspěvek od Ondra2 »

Mám toto:
https://www.hornbach.cz/shop/Sklopny-pr ... rtikl.html

akorát starší verzi bez sklápěcího oje. Pod tím linkem je i foto, jak se dá uskladnit otočením na čelo. Vozík váží 155kg a zvednout se dá v jednom člověku úplně v pohodě. U mě jedinná nevýhoda je, že potřebuju 3,10m strop pro zvednutí, ale všude kde potřebuju mě to vychází.
wendik
Zablokován
Zablokován

#10 Příspěvek od wendik »

ps to je ono a dekuji
JO taký svíčkovou a fazole..
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“