Solární světlo

Vše, co se týká osvětlení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hifijak

Solární světlo

#1 Příspěvek od hifijak »

Zdravím, mám 2 světla podobného provedení jako LED 16 PIR SOLAR.

pár dní fungovalo normálně, po zapnutí se rozsvítilo, zhaslo a rozsvěcelo se při pohybu.

Nyní obě světla stejná závada, po zapnutí se rozsvítí a pak zhasnou a ve zlomku sekundy se znovu rozsvítí a pořád dokola. Co je špatně?
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

Konkrétní světlo neznám, ale tipnul bych si, že přes vnitřní odpor vybité baterie poklesne napájení čidla a pak to cykluje.
JAK JE TO V ZIMĚ?

Aby se akumulátor plně nabil, potřebuje u takhle malých solárních panelů přinejmenším šest, ale optimálně až dvanáct hodin nepřerušovaného přímého slunečního svitu. Fotovoltaika sice funguje, i když je zataženo, jenže je té energie málo, takže si pak o to méně posvítíte.
wlezley

#3 Příspěvek od wlezley »

Vybité akumulátory. Buď to máš umístěné na špatném místě nebo se zapínají moc často. Nabij baterie nabíječkou, mělo by to zase šlapat.
sr71

#4 Příspěvek od sr71 »

Mám několik levných solárních světel s PIR vew kterých je Li-Ion aku, a minimálně u 2ks jsem opakovaně pozoroval, většinou v létě při slunečných dnech, že světlo začne bezdůvodně poblikávat. Divný je že se to snad vždy děje za světla, kdy by se světlo vůbec rozsvěcet nemělo. Setkal jste se s tím někdo?
Odpovědět

Zpět na „Osvětlovací technika“