Jakopolaroid
Moderátor: Moderátoři
Jakopolaroid
https://www.megapixel.cz/fujifilm-insta ... 11/recenze
má to někdo doma (nebo spíš děti) a disponuje vlastní zkušeností?
podle popisu je to z optického-fotografického hlediska spíš dva kroky než krok vzad. Zřejmě spíš hračka?
Je to pořád systém polaroid (chemický proces) nebo nějaká mutace inkjetového tisku přímo v tělese "aparátu"?
Klady si člověk musí hledat. Fotit s tím je svého druhu uměním samo o sobě (může to člověka naučit nemačkat spoušť každých pět sekund) a má to opodstatnění, pokud se člověku nechce řešit digitální tisk a přitom chce mít zase jednou v ruce fyzické album fotografií, kterým se dá listovat u kafe.
Každopádně... my jsme ten náš dostali, bavil nás týden a teď už dva roky sedí ve skříni.
GeXeS píše:.......může to člověka naučit nemačkat spoušť každých pět sekund.....
No kdo je zvyklý na klasický film, tak tohle má "v krvi". O každém záběru se muselo alespoň trošku přemýšlet.
Známí se na mě dívají jak na exota, protože z týdenního výletu pořídím asi tak kolem stovky obrázků. Ale nikdo si neuvědomuje, že já z nich přibližně 75% použiju bez větších úprav. Zatímco cvakači (např. můj švagr) dotáhnou i dost přes 1000 cvaků, ale použitelných, neopakujících se, je jen pár...
xsc píše:co je na tom frikulínského?
No asi tak všechno. Viz pojmy v recenzích a kampaních. Nejčastější slovo "zábavný". Což je klíčový pojem frikulínů. Fotografie byla a je "řemeslo" nebo i umění.
Dvoučočkový objektiv dvouciferné světelnosti, formát výsledné fotky 4,5x6 cm, dosah blesku necelé 3 m. Hračka. Ovšem barevná. Původní polaroid měl na víc.