Identifikace lampy
Moderátor: Moderátoři
Identifikace lampy
Z jaké lampičky je toto vyrobeno? Předpokládám, že se podle provedení jedná o bastl a asi se ta lampička takto nevyráběla.
Zaujal mě totiž vzhled stínítka. Nevím, jak moc to pomůže, ale budova, na které je to umístěno je z konce 80. let.
Díky za odpověď. Šroubky jsou tam vidět dokonce dva, ten třetí bude z druhé strany. Teď už jen dohledat, co je to za typ svítidla.ok1hga píše:frkotou píše:Zaujal mě totiž vzhled stínítka.
nemyslím si že by to bylo stínítko,
ale je to držák skleněné koule která tam patři.
Je tam vidět jeden zajišťovací šroubek, ale měly by tam být tři po obvodu . . .
ok1hga píše:frkotou píše:Zaujal mě totiž vzhled stínítka.
nemyslím si že by to bylo stínítko,
ale je to držák skleněné koule která tam patři.
Je tam vidět jeden zajišťovací šroubek, ale měly by tam být tři po obvodu . . .
Tak se mi dnes úplnou náhodou podařilo na netu najít stolní variantu pravděpodobně od stejného výrobce.
Achab píše:U nás většinu podobných svítidel vyrábělo družstvo NAPAKO. Ovšem v 80 letech byla většina stínidel Napako z hliníku
Shodou okolností, včera jsem zase všiml, v seriálu Vraždy v Midsomeru těchto lamp z NAPAKO. Předtím byly zhusta v seriálu Profesionálové. Asi byly sympatické filmovým produkcím.
Co nedává prostor pro dohady je jejich oblíbenost ruských aparátů Zenit E, možná se na export jmenovaly jinak, patrně proto že stály tak 20% jiných zrcadlovek a tak byly pro produkci "spotřební". Pokud je těšilo, že v statisícových rozpočtech urvali pět liber.
frkotou píše: Šroubky jsou tam vidět dokonce dva, ten třetí bude z druhé strany. Teď už jen dohledat, co je to za typ svítidla.
Je to hrozně podobný maďarský stolní lampě, podobná této https://www.svet-svitidel.cz/eglo-90873-stolni-lampa-firmo-1xe27-40w-html/ co se tady prodávala v osmdesátkách. Na Tvý fotce je nahoře nějakej černej čudl. Není to náhodou stiskací vypínač? Ten maďar ho tam měl.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:frkotou píše: Šroubky jsou tam vidět dokonce dva, ten třetí bude z druhé strany. Teď už jen dohledat, co je to za typ svítidla.
Je to hrozně podobný maďarský stolní lampě, podobná této https://www.svet-svitidel.cz/eglo-90873-stolni-lampa-firmo-1xe27-40w-html/ co se tady prodávala v osmdesátkách. Na Tvý fotce je nahoře nějakej černej čudl. Není to náhodou stiskací vypínač? Ten maďar ho tam měl.
To nebude ona, je to asi opravdu ta na kouli. Jinak to nahoře vypadá na plochý šroubek s podložkou. Budova se má někdy v budoucnu rekonstruovat a upravit, tak si počkám a asi se zeptám dělníků, jestli si světla mohu vzít a doma si je opravím.