aktualizace fw oki, hledám FW
Moderátor: Moderátoři
aktualizace fw oki, hledám FW
Edit: tak mě to nedalo a rozdělal jsem pícku. Podle jednoho rusky mluvícího opraváře jsem měl mít teplotní pojistku které já v tom místě nemám a piny jsou neobsazené. Takže na spodní piny konektoru kde on má to čidlo jsem nacpal do dvou spodních pozic dva drátky. Tohle jsem zas našel jinde. Ten rusín na ty dráty připojil analog měřák, asi kvůli jinému vstupnímu odporu oproti digi nebo že by to byl takový chudák že nemá na digitál, ale z videa jsem nepochopil co na měřáku nastavit. Analog po ruce nemám. Někde jinde zas psaly na 5 sekund po zapnutí spojit, nebo nějaký odpor ale na hodnotě se tam neshodli, nakonec někdo použil poťák, pak dát ty odizolované dráty na 5mm od sebe a chytit je vlhkými prsty. Zkusil jsem to či ono a dopracoval jsem se k chybě 153, asi. Po restartu tiskárny opět 980. Na podpoře že mám vyměnit pícku ale jestli to pojede mě nezaručily a to chápu. Nakonec použit digital voltmetr a po zapnutí jsem naměřil 17 V. Snad ještě jedno vypnutí a zapnutí a chyba pryč. Drátky jsem schoval do tiskárny pro další použití. Když se namotá papír na válec v peci tak to občas skončí tou chybou 980. Normálně to znamená výměna pece protože výmaz nastane jen výměnou za novou. A nebo drátkovou metodu. Někdo psal že koupil novou, po čtyřech měsících se opět namotal papír a zase 980-volejte servis. Nejsem si jist výsledkem do budoucna, trochu jsem pochopil jak to asi s tím výmazem funguje. Ale jistotu v tom nemám.