EDIT : Prohlížel jsem firemní materiály Schneider a narazil jsem na tip, kde zmiňovali možnost vadného krystalu Z9003 5MHz u obrazového procesoru DDP3310B, který by se mohl podílet na poškození řádkového tranzistoru. Sice mi to moc neleze do hlavy, přepokládám, že pokud krystal nekmitá, neběží procesor, tudíž nedává budící pulsy do rozkladu. Ale nedá mi to - nemohlo by to být ono?
TESLA TV-S7051 (TV17.1) znovu...
Moderátor: Moderátoři
TESLA TV-S7051 (TV17.1) znovu...
EDIT : Prohlížel jsem firemní materiály Schneider a narazil jsem na tip, kde zmiňovali možnost vadného krystalu Z9003 5MHz u obrazového procesoru DDP3310B, který by se mohl podílet na poškození řádkového tranzistoru. Sice mi to moc neleze do hlavy, přepokládám, že pokud krystal nekmitá, neběží procesor, tudíž nedává budící pulsy do rozkladu. Ale nedá mi to - nemohlo by to být ono?
TV je po výměně VN trafa, předtím jsem zkontroloval všechno možné i nemožné, takže jediná varianta byla trafo. Po zapnutí TV normálně naskočí VN, ovšem od patice obrazovky se ozývá "tikání", jehož frekvence je závislá na nastavení ostřícího napětí, obrazovka přitom poblikává bíle asi tak třetinovým jasem. Že to jsou "přeskoky" v jiskřiště patice je mi jasné, otázka ale zní - co je jejich příčinou? Podotýkám, že VN trafo je použité správné. Dík za případné podněty
EDIT : Záhada odstraněna - nějaký šotek mi prohodil přívody G2 a focus...