Prítlačná kladka na MGF TESLA M710A

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dred

Prítlačná kladka na MGF TESLA M710A

#1 Příspěvek od dred »

Možno niekomu pomôžem :agree:
Zohnať niekde prítlačnú kladku na tento MGF v dobrom stave je v dnešnej dobe hádam už aj nemožné. Tobôž nie novú..
Podarilo sa mi nájsť v domácich "pokladoch" kladku potrebného rozmeru, ale ako na potvoru, mala priemer hriadeľky 2,5mm. Pôvodná má 2mm. Guma nebola prilepená no napriek veku išla stiahnuť z plastového valčeka bez poškodenia.
Na pôvodnom hliníkovom valčeku s mosadzným ložiskom / púzdrom v M710A je guma prilepená a priemer valčeka po olúpaní starej gumy je asi 8mm. "Nová" guma z toho plastového má vnútorný priemer asi 7mm. Osústružil som teda (vo vŕtačke :lol: hodinársky sústruh nemám ) ten pôvodný valček na cca 7,2mm a gumu naň navliekol - drží aj bez lepenia. Po jemnej úprave gumy ( výška bola o voľačo väčšia a trochu šúchala o držiak kladky) a po zložení ide magič ako za mlada :P
Možno podaktorý budú namietať, že by stačilo na držiaku zväčšiť dierky pre hriadeľ a použiť novú kladku ako celok, lenže plastová kladka je moc vysoká a nevojde do držiaka.

Tie nové prítlačné kladky na plastovom valčeku má ešte v ponuke Avelmak.
Verím, že majitelia týchto MGF trápiaci sa so starou kladkou ich všetky nevykúpia a stihnem si ešte zo dva kusy objednať aj ja :D
Přílohy
obrázok_2021-03-24_091218.png
obrázok_2021-03-24_091218.png
starecd

#2 Příspěvek od starecd »

Zkus se mrknout tady, v Ame už není skoro nic a ještě drahé, stejně i v Hadexu.
https://www.helkon.cz/spotrebni-materia ... -1-24.html
Já už kazeťák neprovozuju, ale s zásobě bych na něj našel i s celomosazným vnitřkem, ale musel bych díru zvětšit na 2,5mm.Naposledy jsem je viděl v shopu na odkazu, ale už nejsou.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“