Alkalické AAA, AA, baterie tečou

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Klob1

Alkalické AAA, AA, baterie tečou

#1 Příspěvek od Klob1 »

Také se již setkáváte s tím, že i ty dražší, značkovější Alkalické baterie tečou? Tedy všechny levné i drahé. Já měl, že nemají právě téct, jako nějaké nealkalické, obyčejné?
Sleduji, že to začínají i dělat nabíjecí, ty také.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Jo, všimli, už to tady bylo v nějakém tématu.
Zatím jsem tedy nenatrefil na Panasonic ani Vartu, které dost používám, ale jednu už jsem měl vyteklou Ikeáckou (což není zase tak hrozné, když si uvědomím, kolik jsem jich už použil).
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ano, uz to tu bolo. Najvacsi smejd vzhladom k cene je asi DURACELL. Su drahe a tecu velmi ochotne.
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

Kolik desetiletí to trvalo vznešeným výrobcům, dalo to fušku, ale nakonec dohonili Baterii Slaný.
_luky_

#5 Příspěvek od _luky_ »

Podstatné je ty baterky nenechat vybít nadoraz. Pak to prostě sežere ten obal.

K těm cenám baterek: http://www.nejlepsi-baterie.cz/
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Problem je, ze to tecie aj ked zariadenie este funguje... Alebo to vytecie bez odberu.
samec

#7 Příspěvek od samec »

Mám tu jednu vytečenú AA Tesco Everyday Long. Bola v LED svietidle, ktoré som asi rok nepoužíval.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jezevec »

Mám tu starou kalkulačku Sharp se dvěma tužkovými (AA) články. Kupoval jsem si ji v Tuzexu někdy v roce 1975. Jsou v ní ještě originální baterie Sharp, pravda, už jsou trochu hrbolaté, ale kalkulačka s nimi ještě funguje a nevytékají.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

To se mi zdá až neskutečný, ta kalkulačka nemá klidovej odběr žádnej? To má mechanický vypínač?
kokun

#10 Příspěvek od kokun »

jezevec píše:Mám tu starou kalkulačku Sharp se dvěma tužkovými (AA) články. Kupoval jsem si ji v Tuzexu někdy v roce 1975. Jsou v ní ještě originální baterie Sharp, pravda, už jsou trochu hrbolaté, ale kalkulačka s nimi ještě funguje a nevytékají.

Josefe - je ta tvoje skutečně z r. 1975? Jaký je to model?

Já mám teď před sebou taky tuzexovku SHARPku ELSI MATE - model EL-8131, obyčejnou "kupeckou" (koupenou v r. 1978 v Teplicích v Č.) a ta má ještě zelený fluorescenční displej. Tehdy, řekl bych, docela novinka (i když asi úplná zrovna ne). Leží mně ve skříni, takže baterky v ní nejsou!
https://www.ebay.com/itm/Vintage-1977-C ... Sw10VcVGxp

Tak se mně nechce zdát, že by o 3 roky starší model už měl displej LCD - jedině že je to dražší model "vědeckého typu" (pokud se už tehdy dělaly) :nevim:
Přílohy
s-l1600a.jpg
Můj (vintage) SHARP EL-8131
Můj (vintage) SHARP EL-8131
Honza - kokúň

#11 Příspěvek od termit256 »

Energizer Max Plus maji 12let skladovatelnost a ochranu proti vyteceni 2 roky po uplnem vybiti baterie.
samec

#12 Příspěvek od samec »

Sharp EL-230
Roky bola odložená v šuflíku, asi otcova, možno mamina. Privlastnil som si ju a používal od základnej cez celú strednú školu, až som ju nejako spotreboval. Tú kalkulačku myslím. Baterky v nej boli pôvodné Sharp a stále dobré. Mali cez 10, možno 15 rokov. Až som sa divil, že stále fungujú. Dorazil som ich asi vo walkmane.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jezevec »

kokun píše:...Josefe - je ta tvoje skutečně z r. 1975? Jaký je to model?
...

Tak jsem nechtěně trochu mystifikoval, myslel jsem, že jsem ji koupil rok před vojnou, ale začala se vyrábět podle netu v roce 1982, takže ji mám od r 1983. Kupoval jsem ji rok před tím, než jsem začal jezdit na dyalýzu a ne rok před vojnou. Je to typ ELSI MATE EL-230.
Na netu jsem se taky dočetl, že nejsem jediný komu tak dlouho ty origo baterie vydržely. Je na ní vyražena spotřeba 0,0003W!
kokun

#14 Příspěvek od kokun »

Takže taky "kupecká" - dokonce totožná s tou mojí, až na ten displej.
To jezevec & samec:
Ta moje nemůže těm vašim (co se spotřeby týká) ani zdaleka konkurovat - však je taky starší.

https://www.ebay.co.uk/c/629480370
A když už jsem ten její obrázek vyhledal, tak tady je:
Přílohy
s-l640.jpg
RETRO VINTAGE SHARP ELSI MATE EL -230 KALKULÁTOR
RETRO VINTAGE SHARP ELSI MATE EL -230 KALKULÁTOR
Honza - kokúň

#15 Příspěvek od kokun »

jezevec píše:...
Na netu jsem se taky dočetl, že nejsem jediný komu tak dlouho ty origo baterie vydržely. Je na ní vyražena spotřeba 0,0003W!
Zřejmě jsme oba četli toto:

Blog společnosti SHARP
[size=75]google překlad[/size] píše:Dopis z České republiky - kalkulačka, která fungovala na dvě baterie AA více než 30 let -
13. dubna 2017
Nedávno jsme obdrželi dopis od zákazníka v České republice:

"Dámy a pánové,

Dovolte mi pozdravit vás i všechny pracovníky společnosti SHARP Co Ltd. Píšu z východní části Čech, z České republiky, z Evropy. Asi v roce 1984, když jsem trávil dovolenou v Maďarsku, jsem si tam koupil kalkulačku s ochrannou známkou ELSIMATE EL-230. Předpokládal jsem, že tento produkt zaměstnám asi 5 nebo 10 let. Jsem ale velmi překvapen a potěšen, že i nyní, v roce 2017 je tato kalkulačka stále v provozu, abych ji mohl používat, a její zdroj energie je originální.
Proto využívám této příležitosti, abych velmi poděkoval všem pracovitým a pečlivým pracovníkům společnosti SHARP Corp. Ltd., jmenovitě vývojářům, technikům a všem ostatním pracovníkům. Všichni byli schopni navrhnout, navrhnout a vyrobit tyto vynikající produkty, které jsou i po více než 30 letech v provozu.
Chtěl bych popřát hodně úspěšných příštích let všem zaměstnancům SHARP Corp.Ltd., A také spoustu nových, vynikajících produktů."

Tento zákazník nám poslal vděčný dopis, že kalkulačka, která byla zakoupena před více než 30 lety, se používá dodnes. Kalkulačka stále používá své původní baterie, aniž by byla měněna.

Proč tato kalkulačka starší 30 let stále funguje dnes? Provedli jsme průzkum ELSIMATE <EL-230>, kalkulačky uvedené v dopise, a zároveň jsme se podívali zpět na historii našich kalkulačních produktů.
...
Honza - kokúň

Zpět na „Nezařaditelné“