Grundig 40VLE542 - 7x blik

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MiO

Grundig 40VLE542 - 7x blik

#1 Příspěvek od MiO »

Grundig 40VLE542 se nerozběhne, LED 7x blikne, při šestém problikne podsvit a vše se opakuje. Na podsvitu 10 LED z celkových 40 nesvítilo. Bez toho, aniž bych měřil dál (zdroj, invertor) jsem objednal komplet nový podsvit (8 pásků, český dodavatel). Závada je přece jasná. Po montáži nového podsvitu žádná změna - TV opět vyblikává. Napětí na zdroji jsou: 5,2V trvale, po připojení MB 19V a STBY 2,8V. Na driveru 93V. Zvuk nejde, signál přiveden na scart. Deska zdroje: ZGP140, MAIN: TY NLD. Prosím o radu nebo nasměrování. Děkuji.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

A co nyní podsvit? Problikne?
..to bude jen ňákej odpůrek
MiO

#3 Příspěvek od MiO »

Ano, podsvit opět jen problikne. Měřil jsem každý pás na lab. zdroji s omezením na 100 mA, vše v pořádku.
houmr

#4 Příspěvek od houmr »

To vypadá, že spíš pod zatížením od podsvitu lehne zdroj. Tahle televize žádnou diagnostiku mít nebude, bliká, protože nabíhá a ve chvíli kdy zapoveluje podsvit, ehjhle zdroj to neudejchá. Elyty a průběh napětí ze zdroje jsi měřil? Nepropadnou ostatní větve po při rozsvícení?
MiO

#5 Příspěvek od MiO »

Elyty jsem měřil v zapojení jen na ESR (Zajíc), hodnoty lehce vyšší. Dnes jsem ještě změřil kapacitu i ESR na testeru (China). C je v pořádku, ESR se pohybuje od 1,1Ω (33M v driveru) do 3,5Ω (47M v primáru). Vyměním i C v ostatních větvích - tam mají všechny C cca 2,5Ω. Zítra dokoupím kondíky a večer pošlu report. Zatím děkuji.Ω
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Když už jsi vyměnil aktivně všechny pásky, tak bys snad měl umět podsvit rozsvítit i bez připojené hlavní desky jen se zdrojem. Pokud to nepůjde, tak se mrkni taky na spodek zdrojové desky. Pokud to půjde, tak snad pochopíš, že 7x nebliká zdroj, ale ta hlavní deska.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“