PU 120 oprava
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
PU 120 oprava
Další problém je s přepínačem rozsahů. Nastavit polohu 300Vdc, obě strany vyfotit, škrábnout si polohu jehlou. Nepoužívat fixu, budeš rozebírat do šroubku a oplachovat izopropylem. Vlož měřák do fotomisky nebo nízké papírové krabičky, vytáhni spony. Začnou padat pružinky a kuličky. Po rozebrání ti zůstanou 4 plastové „kruhy“. Vše opláchnout. Zde vyzkoušej jestli je po nasazení kruhu s kontakty po obvodu vůle tak 0,1 až 0,15mm. Vlivem stárnutí nebo použitím nevhodných mazadel
bývá vůle 0 a po nasazení spon jde přepínač dost fest. Tak opilovat obvod. Vyčistit kruhové kontakty na základní desce. Namazat jemnou vaselinou kluzné plochy a sestavit. Nezapomenout vyčistit přepínač PNP/NPN. Tak a PU120 pracuje jak za mlada, je to nostalgie.
PS když s měřákem nepracuješ často, vyndej raději baterky. V/A to měří bez baterek, na ohmy a betu je vrátíš.
Luboš
hajeklubos píše:Také pozor, některé technické benzinové čističe leptají plasty.
Luboš
Pro upřesnění:
Prodává se benzinový čistič a technický benzin.
Ten první - benzinový čistič obsahuje toluen, který leptá plasty.
Proto je nutno pro tyhle účely používat vždy jen technický benzin.
Nebo také lékařský benzin.
jjilek píše:Prodává se benzinový čistič a technický benzin.
Kdo by obojí nedokázal rozeznat čuchometricky, tak potřísnění ruky technickým nebo lékařským benzínem nic vokometricky nedělá, benzínovej čistič vykreslí na prstech bílý papilární linie, "otisky prstů". To samý dělá perchlór. U něj se ale podobný testy moc nedoporučují, neb difůze do člověka není to pravé ořechové.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- jindrichus
- hajeklubos
- jindrichus
držák trandů nedával možnost krátkých vývodů pro DPS (bastlilo se různé
samodomo adaptéry) modfikovaný PU110, PU160 (to znáte) a PU140 pro servisy,
autoelektriku apod.
Byl to můj vysněný měřák, hned jak se objevil v prodeji. Žgrblil jsem na něj 1,5 roku..