koloběžka Ecowheel AL4 od AllHere
Moderátor: Moderátoři
koloběžka Ecowheel AL4 od AllHere
koupil jsem v internetovém obchodě AllHere koloběžku, která měla jet dle specifikace 12km/hod. Bohužel rychlost je max. 6,2km/hod a to na stole bez zatížení a se zátěží 40kg po rovině asi 5km/hod. Na reklamace zareagovali tak, že je to standardní rychlost, ale dítě se na tom při této rychlosti neudrží. Proto jsem to začal řešit sám, abych to nemusel vyhodit. Rozdělal jsem zadní hnací kolečko od kterého vedou tři Hallovy sondy, které jsou rozloženy nesymetricky na pólových nástavcích. Myslel jsem, že se rychlost řídí zpětnou vazbou od těchto tří Hallových. Proto jsem postavil ke každému senzoru dělič frekvence MH7493 (viz foto) a to s vizí, že když podělím frekvenci dvěma-dosáhnu dvojnásobnou rychlost. Toho jsem však nedocílil--motor cukne nebo cuká, ale ani se nerozjede.
Senzory vedou do řídící jednotky s mikroprocesorem LKS32MC061 viz foto. a dál mne nic nenapadá. Napadlo mne posunout mezi sebou fáze signálů ze senzorů, ale když nepomohlo dělení frekvence tak tomu moc nevěřím. Neporadíte někdo ,
Díky
Nejlepší bylo když jsem e-shop AllHere oslovil přes jejich chat jim popsal problém, schválili mi tento problém s rychlostí a nabídli vrácení, ale koloběžka se mi za týden vrátili zpět a pak jsem zjistil, že ji ani nerozbalili - tzn. neodzkoušeli a záruku neuznali. Píšu jim ať pro další majitele opraví ve specifikaci rychlost na 6km/hod, ať netvrdí něco co není pravda, ale ani to neopravili.
http://pro35c9ab.pic25.websiteonline.cn ... 0_dksx.pdf
Nic nápadného pro případnou modifikaci jak oblbnout řízení jsem v něm nenašel. Napadlo mne si jen pohrát s Hall. sondami.