Centrální řízení žaluzií

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Centrální řízení žaluzií

#1 Příspěvek od Celeron »

Není tady na tuhle techniku vlákno, tak to dávám sem.
Mám požadavek na centrální programový časový a polohový řízení žaluzií. Dosud jsem používal systém BMR HC64, kde bylo řízení přidaný k systému řízení elektrickáho vytápění. Za žaluziovejma dvojtlačítkama byly osazený inteligentní moduly spínající obyčejný holý motory žaluzií s řízením po RS485 z centrálního programátoru.
Zákazník nechce elektrický topení ale chtěl by ovládání žaluzií přesně tak, jak jak to má BMR.
To znamená žádný motory s IR nebo WiFi ovládáním ale s jednoduchým časovým a polohovým řízením z jednoho místa u kterého se dá tlačítkama u každé žaluzie udělat dočasná ruční změna či natočení. Pouze je požadavek aby do toho centrálního řízení byl přístup po internetu. Proč takhle a ne jinak? Rozlehlý objekt nepokrytý WiFi, v některých místnostech až 5 žaluzií takže IR je taky vyloučeno. Pokud by to umělo zóny jednotlivých místností s více žaluziema najednou, tak lépe.

Nemáte někdo podobný řízení nainstalovaný a nebo nevíte o něčem? Nějakej komplexní systém inteligentní domácnosti taky radši ne.

Díky!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“