Sušička Whirlpool HSCX 80530

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dremarcus
Kontaktovat uživatele:

Sušička Whirlpool HSCX 80530

#1 Příspěvek od Dremarcus »

Zdar kolegové, sušička vyhodila trojúhelník s vykřičníkem, na LCD se nezobrazí číslo chyby. Dotykové tlačítka reagujou, ale nic se neděje. Ani nepípá při mačkání. Nerozjede se. Při podržení tlačítka napájení se zobrazí STORNO a vypne se. Dle mého úsudku typuju seklý/vadný procesor. Setkal se s tím někdo? V servisním manuálu jsou všechny chyby číselně označene. Tady nic prostě mrtvola.

Můj postup: vyměnit desku programátoru nebo se mýlím?
Dremarcus
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Nějaké senzory, třeba přítomnosti nádržky na kondenzát, filtru atd... Není některý v nepořádku? Jestli jsou to mikrospínače, proměřit, nebo alespoň procvakat. Jak k problému došlo se ví? Při sušení, při zapnutí, po nějaké údržbě? Aby sušička malovala na dispej a četla tlačítka, musí procesor docela slušně žít, pokud v ní tedy není ještě nějaký jiný.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

a co test program? Měl by ukázat konkrétnější chybu, popřípadě chybu vymazat, ale je to Whirlpool a tam procesory podobným způsobem zlobí.
Dremarcus
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dremarcus »

Údajně při sušení z ničeho nic se vypla a pak pár dní nešla ani zapnout. Až po nějaké době toto... Vše jsem kontroloval a nevypadá to na žádný kontakt atd. Čelní panel má asi tež nejaký mcu. Komunikace jen po pár drátech. Spíš vše ovládá programátor. Dle mě
Dremarcus
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“