Myčka AEG F77010W0P-Výstražný kód i30
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Myčka AEG F77010W0P-Výstražný kód i30
Já jsem možná tak za týden myčku zkusil zapnout a ejhle, čerpadlo v klidu. Tak jsem do ní naukládal špinavé nádobí, navolil program a zapnul a myčka normálně fungovala. Akorát po skončení jsem zastavil ventil pro přívod vody.
Hledal jsem po internetu možnou příčinu a dopátral jsem se že by problém zaplavení mohl způsobovat elektromagnetický ventil na přívodní hadici.
Hadici jsem zatím neobjednával neboť ještě potřebuji přiobjednat další věci tak aby bylo jedno poštovné. Ventil jsem vždy při zapínání myčky otevřel a po umytí opět uzavřel. Nyní se mi stalo že se ventil zapoměl uzavřít a opět se myčka zaplavila vodou a opět čerpadlo vodu odčerpalo ale nevyplo se samo. Tak jsem se rozhodl že myčku odkrytuji a zjistím příčinu. No jak jsem myčku vytáhnul tak mě napadlo zkusti zapnout do zásuvky a hle, čerpadlo bylo v klidu. Tím pohybem celé myčky se něco dalo do původního stavu a nyní zkoumám co.
Nyní mám myčku puštěnou, program běží normálně. Můžete mi potvrdit že to zaplavení způsobuje netěsnost toho elektromagnetického ventilu? (když jsem otevřel dneska před spuštěním přívodní ventil vody a díval se do toho "labyrintu" kde se přivádí voda z hadice tak nebylo vidět že by tam voda přitékala až teprve když jsem po nějaké době sledování myčku zapnul tak sepnul elektroventil a začala voda tam proudit).
Další věc co mi vrtá hlavou je ta aktivace systému proti vyplavení. Jediná věc co mě napadla je, že jí uvádí do činnosti "presostat". Může být nějak vadný že po vyčerpání vody se čerpadlo nevypne? Nebo co vlastně jaká součástka spouští tu aktivaci?
Než jsem myčku vytáhnul tak jsem jí vyzkoušel podle jednoho člena na polské elektrodě pročistit. Doporučoval na dno myčky nasypat jedlou sodu a zalít horkým octem (já ten ocet zředil na asi 1/3). Nechal působit hodinu a pak nechal odčerpat a propláchnul ještě čistou horkou vodou ale nepomohlo to. Až teplve pohyb celé myčky vrátil stav do normálu.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
kejki, mám tomu cos napsal rozumět tak že ten elektroventil (Tys napsal "hadice") je na příčině?
Přece nedají ty solenoidy dva, to by se hádaly a navíc by to stálo peníze. A zřejmě už ta výroba běží natolik dlouho, aby se ty příběhy objevovaly tady a na dalších poradnách.
Hadice stojí kolem 1000,- CZK.
U rodičů se myčka trochu počůrá v noci, když není odběr vody a po marném poklepávání a zkoumání to přestalo dělat, asi jen kousek bordelu.