Externí LTE anténa
Moderátor: Moderátoři
Externí LTE anténa
Řeším, jak posílit kvalitu a rychlost internetu. Poskytovatelem je O2 přes LTE (modem TP-link MR200). Modem je u okna, signál je ale jen na jedné čárce a rychlost internetu mizerná. Chtěl bych to tedy vylepšit nějakou externí LTE anténou, ale nevím, jakou konkrétně. Zda směrovou, všesměrovou, kolik by měla mít zisk atd.
Jak na jaře v roce 2015 zapínali opožděně LTE i ve větších městech, tak jsem tu jedinou BTSku měl vzdálenou 6,7 km a na telefonu s jednou až dvěma čárkami byla rychlost cca 6-7 Mbps. Dnes je ale toho rušení více.
@krutor: Jak fungují telefony na LTE?
Antény: Používané pro datové relace prostřednictvím LTE. K dosažení nejlepšího
signálu mobilního internetu je nastavte do vzpřímené polohy.
Pro Wifi budou antény uvnitř. Tady je demonstrační video s jednou extérní anténou, jak mu to pomohlo.
Akorát bych nedával moc dlouhý kabel kvůli útlumu a anténu (co nejvíc ziskovou kvůli lokaci) bych objednal pro případné vrácení.
krutor píše:Je to na vesnici, rodinný dům, BTS zřejmě vzdálenější, ani mobil tam LTE v podstatě nemůže chytnout.....
Která by to mohla nejspíš být BTS si můžeš najít na https://gsmweb.cz/
Pokud má někdo rychlost 100/15, vůbec to neznamená, že druhý to bude mít jinde taky. Taky mám aktivní anténu od O2 a BTS mám jen asi 350m daleko a v podstatě přímou viditelnost. A rychlost je tak mezi (20-60)Mb/s. Podle denní doby. Podle počtu účastníků. A to bydlím na vesnici, jak by řekli v Praze
Z videa jsem nabyl dojem, že mu to nepomohlo vůbec (jen z obrázků). Ale princip je správně. On měl docela dobré výsledky i na interní antény.DedVseved píše:..... Tady je demonstrační video s jednou extérní anténou, jak mu to pomohlo.
...