Mrtvá sušička Samsung

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomikt

Mrtvá sušička Samsung

#1 Příspěvek od Tomikt »

Zdravím a prosím o pomoc zkušenejší s tímto krámem.
Sušička Samsung, klasika mrtvola, nereaguje na zapnutí.
Zapínání je pomocí tlačítka mikrospínačem, takže jestli tomu dobře rozumím je tam nejaký standby zdroj - obvod TNY277PN. Na ten mám podezření že bude vadný. Pak je na desce jeśte trafíčko, to tuším odcházelo na nejakých samšunt pračkách jestli si to dobře pamatuji.
Všechno krásně zalité v té 🤐 silikonové hmotě jako to býva na LG. Nakopal bych je za to do prdele...
Zvykne to TNY277pn odcházet, případně vzít neco s sebou?
Jestli mi někdo objasní jak má ten zdroj pracovat, budu rád.
Na desce je zalitá i síťová pojistka, ta je ok, odpory, kondiky, tlumivky, diody, vše jsem proměřil a nic vadné nenašel. Děkuji všem za případné rady či zkušenosti.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
sis2

#2 Příspěvek od sis2 »

U těchto spotřebičů je obvyklý spínaný zdroj - mívá 5V pro procesor a 12V pro relátka. Tak bych zkontroloval jestli je na elektrolytu za usměrňovačem na síťové straně zhruba 320V stejnosměrných, jestli je toto napětí i na pinu D (proti S) obvodu TNY a jestli na sekundáru (na elektrolytech) je nějaké napětí.
Přílohy
TNY277.gif
(3.23 KiB) Staženo 152 x
jardafiala

#3 Příspěvek od jardafiala »

Začni výměnou označeného kondenzátoru. A pokud to pořád nejde tak prohlédnout zapojení a napájet zařízení z externího zdroje jestli to vůbec funguje a pak bojovat se síťovým zdrojem. Já to občas řeším použitím malého síťového trafa místo spínaného zdroje.
Přílohy
X.jpg
X.jpg
Tomikt

#4 Příspěvek od Tomikt »

na vstupu usměrňovače mám pouze 16v, odstranil jsem pár studeňáku, ta deska je hrozná..
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Premeraj to (odpojene zo zasuvky) diodovym testom od privodu AC az po sietovy elyt. Musis tam namerat ten usmernovac (z oboch AC privodov 700mV na + elytu a z - elytu tiez 700mV na oba AC privody).
MiraSt

#6 Příspěvek od MiraSt »

A co ten kondík vlevo dole? Není nafuklý?
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Nie.
Tomikt

#8 Příspěvek od Tomikt »

chlapi ja se poseru :-D deska a panel žije, chyba je někde v přívodu v sušičce... takže s tim silikonem jsem se loupal zbytečne
:D :D :D

pokaždé, jsem měřil u spotřebičů přívod jestli jde šťáva do programátoru a pokaždé tam šla a vada byla v desce... ted jsem šel na jistotu a... :D
tak snad jsem vas svou blbostí pobavil, diky za rady a hezký večer :D

Obrázek

nebo bude přívod v pořádku a bylo to těma studeňákama, v tom případe jsem neloupal zbytečne :lol:
Tomikt

#9 Příspěvek od Tomikt »

pracuje to, takže nakonec "jen" studeňáky pod tim zalévacím sajrajtem
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“