Jaké máte zkušenosti se Zásilkovnou
Moderátor: Moderátoři
-
p32
-
Kvicala_r
monterjirka píše:zadám to jako kdybych si to posílal sám sobě, zaplatím, lístek od toho oskenuji...
JJ zaplatím, vygenerovaný krátký kod pošlu protistraně a on s ním jen dojde na pobočku předat.
Snad je šance, že potenciálně chybějící (a schopné) najdou jako vyškolené z pošty co propustí.
Asi jako všude jinde - je to hlavně o lidech.
-
sinclair
Rozdíl je v tom, že ČP doveze balík až ke dveřím, kdežto spousta lidí musí do nejbližší zásilkovny třeba několik kilometrů.
Ale ušetřili jsme a jsme levnější...
"Zajdu do Zásilkovny, zadám to jako kdybych si to posílal sám sobě, zaplatím, lístek od toho oskenuji,pošlu e-mailem, odesílatel to vytiskne, nalepí na balíček, odnese do Zásilkovny, tam už poznají kam to mají poslat a že je to zaplacené..."
A to se vyplatí. Náš čas za váš.
-
Kvicala_r
sinclair píše:Rozdíl je v tom, že ČP doveze balík až ke dveřím, kdežto spousta lidí musí do nejbližší zásilkovny třeba několik kilometrů....
Tak jednak spousta lidí bydlí ve městech, kde mají pobočku blíž než poštu, druhak i Zásilkovna umí doručit domů. Neměl bys soudit, pokud nevíš. Domů sem ještě nikomu nic neposílal, to je fakt.
sinclair píše: A to se vyplatí. Náš čas za váš.
Asi jsi to nepochopil, tady jde o ušetření času ochotnému odesílateli. A za tebe snad někdo z pošty něco někdy vypsal? Tady místo vypisování kravin 2x na obálku/balík a podacího lísku ((nebo v případě dobírky 3x - protože + šek) nebo apky udělám vše zaráz do minuty z telefonu.
Některé věci jsou zde od počátku prostě lepší, ať už se ti to líbí nebo ne..
-
jjilek
Kvicala_r píše: A za tebe snad někdo z pošty něco někdy vypsal? Tady místo vypisování kravin ...
Tak to jsi s ČP hodně zaostal. Mám zákaznickou kartu, v PC se v klidu u stolu přihlásím, vypíšu všechny údaje podobně jako v Zásilkovně, vytisknu si sám štítek, který nalepím na balík a úplně stejně to odnesu na kteroukoliv poštu. Nic dalšího nemusím vypisovat! Jen na rozdíl od Zásilkovny nalepím štítek a zaplatím až na poště (hotově nebo kartou).
Rozdíl je v tom, že ČP se zdá být více komunikativní. Ale jde to i bez zákaznické karty, jen je balík o 10,- Kč dražší.
-
jjilek
p32 píše:Protože nemám v mobilu ten minimální Android, co požadují na instalaci aplikace, tak to nemám a nemůžu posuzovat. Asi jim to tak vyhovuje.
-
Hubert_79
Blbá je u pošty jen dobírka - tam musíš vypisovat poukázku a dávat ji na balík. Pošta sice má tzv. bezdokladovou dobírku (kdy není poukázka a prachy se posílají z účtu pošty na účet odesílatele balíku), ale tu nabízí jen pro zákazníky se smlouvou, tedy těm, co jsou (zjednodušeně řečeno) zadáni v systému a platí podání fakturou.
-
Kvicala_r
jjilek píše:Kvicala_r píše: A za tebe snad někdo z pošty něco někdy vypsal? Tady místo vypisování kravin ...
Tak to jsi s ČP hodně zaostal. Mám zákaznickou kartu, v PC se v klidu u stolu přihlásím, vypíšu všechny údaje podobně jako v Zásilkovně, vytisknu si sám štítek...
Věř, že nezaspal. Apku i kartu sem zkoušel. Hledal sem tak adresu k doručení někde v Praze v té jejich super apce. Reportoval myšlenku, jak to vyhledávání zlepšit, protože na tohle fakt nervy nemám. Z helpline mi odpověděli: Víte to je těžké, tu apku nám dělá externí firma...
Štítek si musíš tisknout - proč bych měl, když zásilkovna to má jako standard? Takže zlepšit to stále ještě jde
-
jjilek
-
Kvicala_r
-
PavelFF
-
Rellik
Reklamoval jsem doručení už při prvním balíku, tak jsem dostal info, že to vyšetřovali ale nic nevyšetřili. U druhého jsem to taky reklamoval a to už napsali že se tedy zmíněný řidič přiznal a byl potrestán. Nejspíš stylem bububu, dávej tam aspoň ten papír... Nechci nikomu dělat zle, pokud si zaplatím balík s doručením domů, a musím jít stejně na poštu, tak to není OK.
A tady bych přešel k tématu "Zásilkovna". Od té zkušenosti s ČP, zasílám a pokud to jde, tak i přijímám balíky výhradně ze Zásilkovny. Do 3 dnů je to vždy na dané pobočce, kterou mám momentálně ten ob jeden barák vedle, takže naprostá pohoda. Zásilky můžu sledovat a po přijetí potvrzovací SMS jsem tam za minutu... Posílání balíků je taky v pohodě... Stačí se zaregistrovat na jejich webu, vypsat údaje o zásilce a odnést na pobočku. Nic se neplatí. Za podanou zásilku platí příjemce (pokud se nedohodnete jinak a peníze mu nějakým způsobem nevrátíte)... Já tak odesílal jeden balík, teď v sobotu. Jen mi paní v obchodě, řekla, že to odjede až v pondělí. V úterý už byl balíček doručen... A to bylo přes půl republiky...
Za mě zásilkovna OK!
-
termit256
Na barak nam primontovali alzabox. Tehle firme jsem se kvuli jejich protivne reklame vyhybal obloukem, ale uz par let nemam televizi takze mne ten jejich skret uz nevytaci a asi tam zkusim obcas neco objednat.
-
Sandal
-
Sadra17