Fabie1 - ztráta palubního času
Moderátor: Moderátoři
-
kulikus
Fabie1 - ztráta palubního času
Edit: při jakém palubním napětí se zresetuje palubní čas? Dimníval jsem se, že musí dojít k odpojení baterie. Pokud však její energie postačila k nastartování...?
-
Mysteri
-
BOBOBO
-
EKKAR
Je to někde na hranici 8V, na který je nastavená vnitřní reference resetovacích obvodů. Já jsem si po zjištění, že při -5°C už Drobek točí veeeelice váhavě radši zajel koupit new Banner Bull 62Ah, doma jsem ji "dotlouk" nabíječkou na 15,5V a za chvíli ji jdu do auta před barákem vyměnit. Ta předchozí je totožná značka i typ, taky 62Ah - a bez jedinýho problému mi sloužila 8 let, dokonce jsem z ní přes kabely startoval v -10°C 2litrovej dehťák v ještěrce Toyota. Ale 8 let je 8 let, beru to tak, že má nárok. Jinak do všech škodověnek, co parkujou mimo garáž, vřele doporučuju kupovat baterky větší než původní 37/44Ah - doslova "co se vleze do kastlíku", protože rezervní ampérhodiny majitel docení právě v těchhle nebo ještě větších "únorovejch" mrazech - baterky 55Ah, 62Ah nebo ještě větší kapacity krásně točí a motory s nima startujou, zatímco majitelé těch samejch vozů, ale s originální velikostí baterky smutně čumí na svoje umřelý vozítka ...kulikus píše:Uhodily mrazy. Ráno po zapnutí klíčků do polohy 1 čas na palubce ukázal 0:0, došlo k jeho resetu. Startér velmi líně ale nakonec úspěšně nastartoval motor auta.
Edit: při jakém palubním napětí se zresetuje palubní čas? Dimníval jsem se, že musí dojít k odpojení baterie. Pokud však její energie postačila k nastartování...?
A kutilmile - nelituju tě
-
Mahoney
Kdybys měl tak malé napětí na baterce že by se ti vynulovaly hodiny, tak bys ani nerozsvítil kontrolky, natož abys otočil startérem. Spíš se to mrazem někde ve spoji odpojilo.
-
BOBOBO
-
EKKAR
A doplnění mýho předchozího postu - dneska jsem tu starší Bannerku podrobil prohlídce, má zřetelně nafouknutý boky, jak jí nabobtnaly separátory, takže by už určitě dlouho nevydržela, ale zespodu na dně jsem našel datumovku z výroby samotný pixly - a ukazuje datum 06/14, neboli dobu před 11,5 rokem! A protože nepředpokládám, že by se tyhle nádoby lisovaly s nějakým extra velkým časovým předstihem, dá se usuzovat, že i tu baterku nevyrobili o nějak extra delší časovej úsek pozdějc. Každopádně, i kdyby to nebylo ani 10 let, tak i těch 8 let služby je skutečně dost ...
-
BOBOBO
-
Mahoney
Jejich metody (těch skupin, co to dělají, není to jen tady) jsou různé a zhusta zneužívají psychologické znalosti... Nejsou hloupí ve smyslu IQ, to mají, ale nemají/mají nízké EQ (emocionální kvocient, tj. citlivost, soucit, empatie).
Těch kvocientů je mimochodem asi sedm druhů.
-
EKKAR
-
ferdislav
-
EKKAR
Bořku - všecko hezký v tom Novým roku 2026 a už konečně omez ten chlast ... Jinak kolik mi bylo, když jsem poprvé pomáhal tátovi na autě vyndávat/zandávat "sklo do gumy" si radši nepřej vědět - bylo to jednociferný číslo. A těch jak fáčkovejch, tak felinovejch "pojistkovek" jsem měl v ruce možná desítky kusů, takže vím, co tam byly nejčastější problémy, a i když felinu jako takovou jsem nikdy osobně nevlastnil, ale najeto s ní jako typem mám docela dost.BOBOBO píše:Až pojedeš kolem , tak se stav zkontrolovat čelní sklo . Sám jsem ho měnil . Ty seš pohádkář , já jen píši , co zažívám . Tak to je . Zase klapeš pí čoviny , když si někdo něco po s ere sám , tak je ko kot . A to nemá co s feldou robiť . Kecy a kličky .
-
Cust
-
AZK401
Neznáte nějakýho stáčeče tachometrů? Třeba by mohl jednou zafungovat obráceně.