Děláš to správně i když bych doporučil raději těch 20 cm, ale to trápení s 15 cm se dá vydržet.Celeron píše: ta 15 cm ztracenka se musí betonovat maximálně po dvou šárách najednou a udělat další dvě šáry by se asi nestihlo než by beton začal tuhnout.
Zahrabání paletovýho kontejneru 1000l
Moderátor: Moderátoři
-
p32
-
ZVUK2000
Proč to dělat dráze když si to Jirka udělá svépomocí za hubičku.HF_Tech píše:Proč to dělat jednoduše, že?!
https://www.plastobchod.cz/retencni-nad ... bjem-2-m3/
-
Celeron
Zejtra připřahám vozejk a jedu pro 2,5 šáry ztracenka, má to 600 kg.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
jirkati
Prvním problémem bylo velmi rychlé naplnění nádrže, a protože neměl vyřešený přetok, měl po deštích místo nádrže pokryté 30 cm zeminy bažinu 2 x 2 m. "Vyřešil" to odkrytím a čerpadlem s plovákem se zaústěním do kanalizace.
Druhý problém nastal na jaře příštího roku když zjistil, že nádrž je prázdná. Zemina protlačila pozinkovaný krycí plech do konstrukce a ten proříznul plastovou nádrž kousek nad dnem.
Po vykopání nádrže bylo uvnitř 10 cm hlíny. Ty tlaky v zemině jsou značné.
-
Celeron
-
PavelFF
-
HF_Tech
-
Celeron
-
PavelFF
Ale jelikož máš spodní vodu bezpečně hluboko, tak tento problém nenastane.
Asi už chápu jak jsi to myslel. Že jímka bude "komunikovat" s hladinou vody 4,5m hlubokou. Tak potom ano. Ale o skutečné hloubce spodní vody píšeš až teď.
Já třeba v jednom místě zahrádky vykopal asi 40cm jamku na zasazení kytky a objevila se v ní voda.
-
p32
-
Celeron
Včera odpoledne jsem si byl pro první várku 20 bloků a roxoru, víc by přetížilo vozejk. Protože jsem o kus dál stříhal roxory na vozejku přepravitelnou půlku, nebyl jsem u nakládání bloků na vozejk. Doma jsem při skládání zjistil, že z 20 ks je jen jeden půlitelnej a já chtěl 4 ks.
Dnes tam přijedu, že vznikla chybka a arogantní prodavačka mi sdělila, že na paletě je těch půlitelných jen pár, a že kvůli mě skladníci paletu rozebírat nebudou. Ten technik, co mě dělal nabídku je nemocnej, tak jsem si nechal zavolat vedoucího prodejny. No a ten mě taky poslal do řiti.
Tak jsem vyrazil jinam, Stavebniny Hons. No a tam kvůli mě rozebrali dvě vrstvy na paletě a vytáhli 3 ks půlitelných. A ještě mě sami nabídli, že mi dají až si pro to ztracenko přijede někdo další, ty mnou požadovaný půlitelný stranou, a až jich bude počet co potřebuji, zavolají mi. Ty půlitelný si kvůli váze lidi moc neberou a tak to není problém do pár dní zajistit, to 15 cm ztracenko se docela dost točí, tak 4-5 zákazníků do týdne.
Úplně jiný chování než v DEKu. A to jsem ještě zjistil, že cena jedný v DEKu je se slevou skoro o 10 kaček vyšší, než běžná cena u Honse.
Takže DEK za mě již nikdy více!!!
-
EKKAR
Fakt, nasrat, rozmazat a nepustit měsíc k vodě.
A to nemluvím o tom, že co postavili ten krám u nás před barákem parkuje jejich firemní fóblije zásadně v protisměru a ještě na prase jedna přes místo pro 2 auta. Viditelně nějaký lidský chování nezasahuje jejich zaměstnance ani mimo práci ...
A kutilmile - nelituju tě