Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Tak pro zmenu jeden trochu omlaceny stary multimetr UNI-T. Mel silne zoxidovany napajeci konektor od vytekle baterky a uvnitr byl mrtvy pavouk a pavuciny. Po vymene konektoru a zakladni ociste se ukazalo, ze funguje a dokonce meri docela presne. Akorat ma trochu vyjebane ty plastove krouzky u zdirek, zachazelo s tim naky prase a chybi kryt baterky. Jako sekundarni DMM vedle Metexu se bude hodit, kor propipavak s okamzitou odezvou...
To jak v Rusku prišiel človek k hodinárovi opraviť hodinky.
Hodinár otvoril hodinky a z hodiniek vybehol pavúk.
Hodinár po ňom hneď čapol a zákazník kričí:
"Что ты сделал?! Ты машинисту убил!"
Pokud má napájení jen 3V, pak musí mít i měnič v nějaký formě nábojový pumpy, aby napěťově "utáhnul" převodník, vyžadující ke svýmu napájení minimální rozdíl mezi krajníma bodama napájecího zdroje 8V.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Já si právě myslím, že tam je klasika CMOSovej 7106 bez futrálu, jen v čipu - a vzhledem k jeho pidispotřebě tam je miniměnič s dvojicí-možná trojicí nábojově vázanejch kapacit s proudem pár stovek µA a tím to hasne. Stejně u klasickýho multimetru s 7106 má největší spotřebu operák v aktivním měřicím zešilovači/usměrňovači měřenýho napětí ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
"Hubený zákazník" Atrust. Dostalo se ke mně asi osm kusůch. Kromě jednoho jsou bez montážního rámu a zdroje. Považoval jsem je za nějaký "port extender" a až při podrobnějším prozkoumání jsem zjistil, že se pletu. Co s nimi? Dnešní využitelnost není obecně vysoká, řekl bych.
Pokud to má x86 architekturu, dalo by se na tom provozovat třeba Volumio. Akorát že na špičkovej audio přehrávač si asi každej radši pořídí něco vhodnějšího, novějšího a menšího.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.