Možná bude stačit jen provést formát vnitřní paměti.
Vnitřní paměť je údajně malá a může být "zaplácaná" neplatnými soubory. Připoj fnirsi k PC, pravým tl. myši klikni na jeho usb-disk a dej formátovat (FAT32).
Moderátor: Moderátoři
Zkuste položit dotaz emailem na technickou podporu FNIRSI: support@fnirsi.com
Mám velmi podobnou zkušenost. Taky jsem potřeboval měřit s izolovaným vstupem a signál byl dost řídký (dlouho nic a pak pár desítek bitů). Zkusil jsem nějaký Fnirsi, takový větší, placatý, co má dcera na svoje pokusy. Snažil sjem se hodně, ale taky nebyl schopný zasynchronizovat. Pak jsem vytáhl letitý Tek, THS720 a ten to chytil bez jakýchkoli problémů. Ty malé čínské udělátka asi dobře fungují s běžnými periodickými signály, ale jinak nic moc.lesana87 píše: 08 srp 2026, 09:51 Včera jsme v práci potřebovali zkouknout I2C sběrnici na zařízení, které ale plave na potenciálu vůči zemi, takže nešel použít klasický osciloskop a oddělovací trafo nebylo po ruce. Kolega vytáhl ze šuplíku nějaký podobný čínský zázrak, jako se tu probírá, trojkombinace multimetr, osciloskop do 10 MHz a generátor. Byl to Fnirsi, ale nějaký asi starší typ, měl tlačítka nahoře pod displejem a po obou stranách přepínače. Vypadalo to na první pohled hezky, barevný digitální osciloskop do ruky, ale nic jsme s ním nezměřili. Osciloskop fungoval jen v režimu Auto, v režimech Normal a Single se odmítal spustit. Nereagoval na I2C komunikaci a nespustil se ani náběhem napájení. Připojený na výstup generátoru se spouštěl, ale děním na I2C lince ani náhodou. I když v Auto režimu tam ta komunikace problikla, osciloskop se na ní nezasynchronizoval. Možná to v nových typech už zlepšili, ale tenhle kus byl velké zklamání.![]()
Zřejmě je poškozená alokační tabulka uložiště. Po připojení DST-210 přes USB k počítači zkuste ve Windows zkontrolovat, zda není uložiště poškozené nebo zda neobsahuje neplatné alokace souborů. Spusťte příkazový řádek CMD v režimu "Spustit jako správce" a poté v něm zadejte příkaz chkdsk X: kde X nahradíte písmenem připojeného USB uložiště.lojzmen píše: 15 čer 2026, 23:40 Zatím zjištěná, pro mne nepodstatná chyba: neukládá snímky obrazovky.
Napíše "Saving . . . 1.bmp" a za chvíli "Save failed". V uložišti nic uloženo není.