Multimetr Fnirsi DST-210 (ukázka 1)

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#31 Příspěvek od masar »

Tu odvahu najdeš, až ti to začne vadit. Myslím, že brzo.
Možná bude stačit jen provést formát vnitřní paměti.
Vnitřní paměť je údajně malá a může být "zaplácaná" neplatnými soubory. Připoj fnirsi k PC, pravým tl. myši klikni na jeho usb-disk a dej formátovat (FAT32).
:wink:
lojzmen

#32 Příspěvek od lojzmen »

masar - dík.
Teď jsem si uvědomil, že to není disk, na kterém běží firmware, tam bych nešahal, ale uživatelská část s přístupem zvenčí. Tam nějaké zásahy nebudou vadit.
Ano, je to FAT32. Poměrně malé velikosti.
Teď je otázkou, co tam ten neplatný soubor vytvořilo.
masar

#33 Příspěvek od masar »

Měla by tam být složka s obrázkem startovacího loga. To jediné bych, pokud je v pořádku, před formátem zálohoval.
:wink:
lojzmen

#34 Příspěvek od lojzmen »

Složky tam jsou, viz obrázek.
Jsou prázdné, kromě té systémové "System Volume Information".
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mirku

#35 Příspěvek od mirku »

předpokládám, že máš zapnutou volbu pro zobrazení skrytých souborů, složek a jednotek ... :idea:
lojzmen

#36 Příspěvek od lojzmen »

Ano.
Dvouokenní správce souborů Altap Salamandr, nastaveno vše vidět.
Pro mne je Průzkumník ve Win nepříjemný klikací tajnůstkář.
Ale to je každého volba a každý má jiný styl práce se soubory.
Zvyk je železná košile. Začínal jsem jako samouk na DOS6,2 a první velká úleva od řádku byl pro mne manažér tuším VDOS.
jardafiala

#37 Příspěvek od jardafiala »

Potom M602 a teď Total Commander...
lojzmen

#38 Příspěvek od lojzmen »

V mém případě před M602 byl VolkovCommander, potom na 100 let Salamandr.
K Totalu jsem se nedotlačil, neb měl jiné ovládání, než Salamandr, prostě zvyk je železná košile. Dnes užívám poslední verzi Altap Salamandr. A až v MS Windows 13 přestane fungovat, budu brečet :-)

K tématu, ať nás Hill nenakope, pořád váhám před zásahem do toho Fnirsi DSO-210. Asi se odhodlám až přestane být zbrusu nový.

Multimetr to má asi opravdu přesný, měřím teď aku na elektrokolo 36/42V při nabíjení a s dalšími dvěma měřáky se docela shodne. A další dva, co stály pod 1000, jsou na h*vn*.

Osciloskopem si prohlížím, co leze z přikoupené rychlejší nabíječky 42V4A. Je to peklo, na baterce zákmity cca 1Vp-p v MHz, ty levné multíky ukazovaly odchylky cca 1,5V.
tarantule

#39 Příspěvek od tarantule »

Mimo dotaz.
Ten METEX používám do teď. Cca 25 let. :D
lesana87

#40 Příspěvek od lesana87 »

Včera jsme v práci potřebovali zkouknout I2C sběrnici na zařízení, které ale plave na potenciálu vůči zemi, takže nešel použít klasický osciloskop a oddělovací trafo nebylo po ruce. Kolega vytáhl ze šuplíku nějaký podobný čínský zázrak, jako se tu probírá, trojkombinace multimetr, osciloskop do 10 MHz a generátor. Byl to Fnirsi, ale nějaký asi starší typ, měl tlačítka nahoře pod displejem a po obou stranách přepínače. Vypadalo to na první pohled hezky, barevný digitální osciloskop do ruky, ale nic jsme s ním nezměřili. Osciloskop fungoval jen v režimu Auto, v režimech Normal a Single se odmítal spustit. Nereagoval na I2C komunikaci a nespustil se ani náběhem napájení. Připojený na výstup generátoru se spouštěl, ale děním na I2C lince ani náhodou. I když v Auto režimu tam ta komunikace problikla, osciloskop se na ní nezasynchronizoval. Možná to v nových typech už zlepšili, ale tenhle kus byl velké zklamání. :(
Valdano

#41 Příspěvek od Valdano »

lojzmen píše: 18 čer 2026, 22:20 pořád váhám před zásahem do toho Fnirsi DSO-210...
Zkuste položit dotaz emailem na technickou podporu FNIRSI: support@fnirsi.com
Stává se, že občas k něčemu pošlou nový firmware až na vyžádání, který na webu není ke stažení.
ondraN

#42 Příspěvek od ondraN »

lesana87 píše: 08 srp 2026, 09:51 Včera jsme v práci potřebovali zkouknout I2C sběrnici na zařízení, které ale plave na potenciálu vůči zemi, takže nešel použít klasický osciloskop a oddělovací trafo nebylo po ruce. Kolega vytáhl ze šuplíku nějaký podobný čínský zázrak, jako se tu probírá, trojkombinace multimetr, osciloskop do 10 MHz a generátor. Byl to Fnirsi, ale nějaký asi starší typ, měl tlačítka nahoře pod displejem a po obou stranách přepínače. Vypadalo to na první pohled hezky, barevný digitální osciloskop do ruky, ale nic jsme s ním nezměřili. Osciloskop fungoval jen v režimu Auto, v režimech Normal a Single se odmítal spustit. Nereagoval na I2C komunikaci a nespustil se ani náběhem napájení. Připojený na výstup generátoru se spouštěl, ale děním na I2C lince ani náhodou. I když v Auto režimu tam ta komunikace problikla, osciloskop se na ní nezasynchronizoval. Možná to v nových typech už zlepšili, ale tenhle kus byl velké zklamání. :(
Mám velmi podobnou zkušenost. Taky jsem potřeboval měřit s izolovaným vstupem a signál byl dost řídký (dlouho nic a pak pár desítek bitů). Zkusil jsem nějaký Fnirsi, takový větší, placatý, co má dcera na svoje pokusy. Snažil sjem se hodně, ale taky nebyl schopný zasynchronizovat. Pak jsem vytáhl letitý Tek, THS720 a ten to chytil bez jakýchkoli problémů. Ty malé čínské udělátka asi dobře fungují s běžnými periodickými signály, ale jinak nic moc.
Valdano

#43 Příspěvek od Valdano »

lojzmen píše: 15 čer 2026, 23:40 Zatím zjištěná, pro mne nepodstatná chyba: neukládá snímky obrazovky.
Napíše "Saving . . . 1.bmp" a za chvíli "Save failed". V uložišti nic uloženo není.
Zřejmě je poškozená alokační tabulka uložiště. Po připojení DST-210 přes USB k počítači zkuste ve Windows zkontrolovat, zda není uložiště poškozené nebo zda neobsahuje neplatné alokace souborů. Spusťte příkazový řádek CMD v režimu "Spustit jako správce" a poté v něm zadejte příkaz chkdsk X: kde X nahradíte písmenem připojeného USB uložiště.

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“