Původně jsem byl povolán k diagnostice přídavné kamery na zděném sloupku vrat venkovského domu s rozsáhlým pozemkem. Kameru jsem vzal domů, otevřel (s mým zdrojem a plackou nefungovala), vysušil, vnitřní konektory protáhl ředidlem, odrbal oxidaci, po dvou dnech lehára osadil novým cukříčkem a po otestování (kfg. mikrospínač na apendixovém kabelu kamery umožnil nastavit režim CCTV PAL) s plackou s vhodnými vstupy zase složil (fungovala). Ovšem na místě ne (napájení padlo na 2,5V, jako předtím). Holt jsem neměl napoprvé prchat před deštěm bez pořádného měření.
Ano, stojí to pár korun. Jenže plasty jsou na šroubek a tak jsem slíbil, "že se na to podívám". Třeba po osazení lepšími součástkami vydrží deal, než pět let, jako prve.
Na malé straně byl nafouklý C 470µF/16V R&C CD288 -40÷105°C. Maličkost. Po výměně dejchá, což před demontáží nedělal (v období servisu kamery zdroj zůstal na bráně v původní venkovní krabici).
Teď to konečně dává přijatelných (stabilních) 12,45V! Takovou práci to dalo a přitom je to taková blbost.