SUZUKI Liana centrál

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jardafiala

SUZUKI Liana centrál

#1 Příspěvek od jardafiala »

Než se do toho pustím, zatím nevím jak začít, tak popíšu podivné chování. Ráno přijdu, na dálkové neraguje (někdy, velice zřídka, jo), odemknu klíčem (zkusím znovu a opět nic), nastartuju, jedu do obchodu a tak různě a centrál funguje, zamyká, odemyká. Teď jsem to zkusil, auto jsem po příjezdu zamknul , půl hodiny nato se mi ho podařilo odemknout a zamknout už ne, (na odemykání taky nereaguje). Odemkl jsem klíčem a centrál zase funguje. Není to tak pokaždé, když stojí do druhého dne tak lze odemykat a zamykat až po nějaké jízdě. Sviňa jedna svinutá.
A k tomu ještě rádio, občas jde, občas nejde, když nejde tak se normálně zapne, naskočí stanice a je ticho. Někdy skoro hned, někdy mu to trvá, někdy až po chrchlání a chrastění začne hrát. Vypnu zapalování, po chvíli přijdu a totéž. Nedávno jsem ho vyndal, měl jsem podezření na konektor vzadu. Samozřejmě celou dobu co bylo vyndané tak hrálo, i po vypnutí a zapnutí klíčku. Takhle mě dráždí...
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Setkával jsem se s tím , že nejde centrál při nedovřených dveřích . Zkusil bych tedy všechny koncáky na zámcích , jestli jdou změřit před jednotkou .
jardafiala

#3 Příspěvek od jardafiala »

Tak zrovna tohle můžu bezpečně vyloučit, sůzi má červenou kontrolku nedovřených dveří.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Třikrát jsem vyměnil baterku v klíčku a chovalo se to stejně - někdy poslechl, častěji ne. Až se čtvrtou baterkou to funguje.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Ak je to na CR2032 (a pod.), tak pochybne "znacky" dokazu mat tak velky vnutorny odpor, ze su na niektore ucely nepouzitelne.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Je to apod: v pevném klíčku (2005 až asi 2020) je baterie CR1620, v novějších s ukrytým klíčkem je CR2032.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Tie mensie baterie su na tento problem este nachylnejsie. Byva s tym problem aj v tenkych dialkovych ovladacoch na CR2016.
jardafiala

#8 Příspěvek od jardafiala »

Tak dneska ráno (jak jsem předpokládal) DO bez reakce, odemknuto klíčem, odjezd k Penáči, pořád bez reakce, zamknuto klíčem. Po nákupu už DO funguje, stejně jako u Lídlu a po příjezdu domů. Další zkouška po půlhodině, dvakrát na zkoušku jen z balkonu odemknuto, zamknuto. Po cca hodině opět bez reakce...
Dnes totéž, jako přes kopírák. Jako kdyby ta krabička, co to má na starosti, zapomněla po nějaké době (délku jsem nezkoumal ale je to kolem 1 - 2 hodin) kód a ten se jí při jízdě připomene. Zkusil jsem ze zvědavosti zapnout klíček (bez startování) a nechal jsem to pár minut, to nestačí.

Zpět na „Auto - Moto technika“