Divné chování starší myčky Elektrolux

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

Divné chování starší myčky Elektrolux

#1 Příspěvek od robo »

Přeji hezkou neděli. Zasunu kabel do zásuvky a okamžitě se zapne čerpadlo. Zvolím program spustím ale voda nejde do ramen. Stačí myčku trochu někam naklonit a program se rozjede a myčka funguje a korektně dojede program. Samotná myčka je ve váze. Jako by tam bylo nějaké čidlo a pohybem se uvedlo do správného stavu. Ale jaké a kde. Nebo něco jiného? Myčku nemám a ani jsem žádnou nespravoval na rozdíl od pračky a tak nemá páru čím to může být. Detekci chyby a chování tlumočím od rodinného příslušníka. Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Pokud je to odpadni cerpadlo tak mas vodu ve spodni vane pod myckou, seply obvod proti vyplaveni. Nekde ti to chcije.
robo

#3 Příspěvek od robo »

To by mohlo být. Jednu dobu se řešil problém kdy voda protékala ve velkém množství přes spodní hranu otvoru myčky. Než se přišlo na to že horní rameno bylo prasklé a jak se vhodně natočilo na dveře tak to byl chléstanec vody. Teď jak dostat ze spodní vany vodu. Myčka je na chatě kam se jezdí na víkend takže případné rady se budou aplikovat až o sobotě.
kejki

#4 Příspěvek od kejki »

Naklonit a vylít.
otakarv

#5 Příspěvek od otakarv »

kejki píše: 03 srp 2026, 08:04 Naklonit a vylít.
To je většinou jenom dočasné řešení, pokud únik vody přes nějaké netěsnosti je malý tak je to v pohodě ale jakmile je únik vody větší tak myčka ani nedokončí program a spustí vypouštěcí čerpadlo po sepnutí spínače který je ovládaný pomocí polystyrénového plováku ve spodní záchytné vaničce.
Já jsem podobný problém na své myčce AEG Favorit F77010W0P řešil i zde na bastlírně zde je odkaz. Musím říct že než jsem přišel na hlavní příčinu úniku vody tak jsem postupně vyčistil a zrenovoval celou myčku takže nyní by mohla sloužit opět nějakou dobu. :wink:
V každém případě bych doporučil myčku odkrytovat a při provozu kdy umývá sledovat kde se vyskytne únik vody, netěsnosti ve spojích hadic, prasklá hadice (měl jsem mimo jiné na vypouštěcím čerpadle), netěsnost spojů atd. Já jsem ležel vedle myčky s baterkou po celý čas kdy myčka umývala a sledoval kde teče voda. Ona ta voda v mém případě začala unikat v jednom místě kde je k nerezové vani přišroubována plastová jímka a to až když se voda začala ohřívat a dosáhla zhruba 50°C.
serviceman

#6 Příspěvek od serviceman »

Mně se na Elektroluxu devulkanizovala vypouštěcí hadice tak, že byla v jednom místě jak máslo. Hodit na bok a prohlídnout.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).

Zpět na „Bílá technika“