Hadica vysavaca - spojenie

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

Hadica vysavaca - spojenie

#1 Příspěvek od rnbw »

Hadica vysavaca (LG) je roztrhnuta na dva kusy. Je mozne ju nejakym sposobom donutit, aby sa dali tieto dva kusy naskrutkovat do seba? Napr. ci sa pri nahriati da roztiahnut alebo sa naopak zmensi.

Je to asi 5 cm od konca, ale hadica sa neda sa skratit, pretoze jej konce su vylisovane do specialneho tvaru, ktory pasuje do koncovky.
kejki

#2 Příspěvek od kejki »

Viděl jsem jednou spojení na kusu odpadní trubky, ale jestli to bylo silou, nebo nahřátím, to jsem se nepídil. Bylo to hnusné.
HF_Tech

#3 Příspěvek od HF_Tech »

Navlíkni na to malou pet láhev a smrskni ji horkovzduškou.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Nad teplovzdusnou pistolou nastavenou na rozumnu teplotu sa mi podarilo oba konce dostat do seba a nasledne aj otocit o par zavitov. Chcelo by to este par zavitov pridat, ale bude sa to musiet namazat, aby sa to dalo pohnut.
lojzmen

#5 Příspěvek od lojzmen »

Možná i na Slovensku je něco, jako www.provysavace.cz .
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Když jsem potřeboval nastavit hadici vysavače, tak jsem si vymodelínoval trubku s vnitřním závitem dle hadice a pak vytiskl. Ale některý hadice nemaj šroubovici, na nich to nejde.
horyna.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Povolil som to (ciastocne), namazal tekutym mydlom a este sa mi to podarilo otocit asi o dva zavity oproti prvemu pokusu. Uz som nenahrieval teplovzdusnou pistolou, ale len teplou vodou. Nasadi sa na to este ohybna cast (vpravo na fotke), takze to ani nebude vidiet.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
maximilianx33

#8 Příspěvek od maximilianx33 »

Ja by som ju nahrievaním veľmi netrápil, ten plast sa môže skôr zdeformovať a potom to už nebude poriadne tesniť. Ak je prasknutá len kúsok od konca, skúsil by som nájsť nejakú krátku plastovú alebo kovovú spojku s podobným priemerom, zasunúť ju do oboch častí a stiahnuť páskami, prípadne ešte utesniť kvalitnou páskou. Na vysávači tam síce nie je obrovský tlak, ale každá netesnosť bude dosť cítiť na ťahu. Riešil už niekto takúto hadicu spojkou a vydržalo to dlhšie?

Zpět na „Bílá technika“