Víte, co je v Česku téměř neřešitelnej problém?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Víte, co je v Česku téměř neřešitelnej problém?

#1 Příspěvek od Celeron »

Potřeboval jsem od Kokuna něco přepravit ke mě domů. Problém je, že to má nad limit 31,5 kg. A tenhle nejspíš eurohujerama nakázanej limit mají naprosto všecky přepravky, co jsem zkusil. Prostě soukromá osoba v tomhle divným státu nemá co těžkýho kam posílat. :roll: Těžší balíky do 40 nebo 50 kg vám veme třeba GLS nebo Česká počta, ale jen po registraci s IČO. A nad 50 kg nikdo neveme bez palety nic ani registrovaným. Copak i to IČO by bylo, jenže registrovaní zase musí posílat celkem pravidelně a to se mě netýká. Zkoušel jsem GLS, PPL, Fofr, ČP, DHL, Toptrans, Geis. Některý se se mnou bez registrace ani nechtěli bavit a třeba Geis bez palet nefunguje vůbec.
Nevíte prosím někdo o přepravci co bez registrace veme jednorázově balík do 40 kg a ještě k tomu se zaslaným kódem?
Naposledy upravil(a) Celeron dne 10 srp 2026, 22:35, celkem upraveno 1 x.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ZVUK2000

#2 Příspěvek od ZVUK2000 »

FOFR bere balík do 50ti kg. Ale je tam nutná registrace.
Naposledy upravil(a) ZVUK2000 dne 10 srp 2026, 13:06, celkem upraveno 1 x.
samec

#3 Příspěvek od samec »

HF_Tech

#4 Příspěvek od HF_Tech »

Ten limit je hygienický pro zvedání břemen zaměstnanci: 30kg pro časté zvedání pro chlapy a 20kg pro ženské. S EU to nemá co dělat. Tak ze sebe nedělj Behemota...
Pokud se to vejde do zásilkovna boxu a s obalem to nebude mít víc jak 35-40kg, tak když to tam hodíš, tak to nikdo vážit nebude a normálně to dovezou :)
Jenom to nebal do fólie. To se pak blbě drží a lidi s tím mají tendenci házet.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů

#5 Příspěvek od Behemot »

Jo a nezákoník samozřejmě není harmonizovanej z uhnije, tak určiťéééé :roll:

Navíc občasný poponesení balíga stejně není ČASTÝ zvedání břemena, žánop.

Ale není to žádný překvápko, že je spoustu věcí lepší si radši odvézt sám, než spolíhat na nejaký balígozmrdy. Eště ti to rozmrdají a pak se s níma budeš půl roku dohadovat.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

HF_Tech píše: 10 srp 2026, 13:21 Pokud se to vejde do zásilkovna boxu a s obalem to nebude mít víc jak 35-40kg, tak když to tam hodíš, tak to nikdo vážit nebude a normálně to dovezou :)
Ty máš zjevnej problém s chápáním psanýho textu. Psal jsem:
Potřeboval jsem od Kokuna něco přepravit ke mě domů.
Takže Honza je odesílatel a já příjemce co objednávám dopravu. A Honza vzhledem k věku a váze balíku to nebude tahat do žádnýho boxu a navíc přes box je váhovej limit ještě o třetinu nižší.
Jirka

Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Samec, díky, tuhle službu Kurýr.point.cz jsem dosud neznal. A We Do, který by to realizovalo, taky ne. Ten náš 40 kg balík vychází na 325 kaček, to by šlo. Další to nabídlo Toptrans přes 1000 kaček. Zcela mimo...
Jirka

samec

#8 Příspěvek od samec »

Celeron píše: 10 srp 2026, 15:33 Samec, díky, tuhle službu Kurýr.point.cz jsem dosud neznal.
Ja tiež nie. :)
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Neschopnost v dospělosti si něco dopravit je k zamyšlení . Např. toptrans mi dovezl i na Slovekai za pár korun .
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Jirka jasně napsal, JAK TO TEĎ JE - ono taky třeba bylo období, kdy starý federální 10Kčs a 20Kčs bankovky platily jak v Čechách, tak i ZA POMLČKOU - a bez kolku, i když už to byly 2 samostatný státy s oddělenou měnou. Tak nerej blbě a radši poraď - ono jet si sám pro něco skoro 300km je taky na prd...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Kdybych dnes neseděl u Pařezu , tak bych ti napsal to samé , co 90% zdejších členů . Ty jsi se dnes ptal , zda dnes z Moravy do Čech převezou 50kilo , nebo jen jako vždy blbě žvaníš .
kokun

#12 Příspěvek od kokun »

BOBOBO píše: 10 srp 2026, 21:46 Neschopnost v dospělosti si něco dopravit je k zamyšlení . Např. toptrans mi dovezl i na Slovekai za pár korun .
Jj - tys byl vždycky chytrý, jak rádio.
My to přepravíme (zásilka: 35kg) za 325,- peněz a "tvůj Toptrans" by shrábnul: 862,-Kč 8O :(
Honza - kokúň

#13 Příspěvek od BOBOBO »

Kokun jako vždy , jaký že je nadpis ????????????????????????????????
Prostě nadpis je NESMYSLNÝ .
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů

#14 Příspěvek od Behemot »

Hlavně kdyby ten vůl napsal odkud kam, třeba by to nekdo posunul, dřív na to byla ai rubrika. Nejakej kokotůn, kdo má asi tak jako čuchat VODKUD KAM to je tvl? :roll:
Celeron

#15 Příspěvek od Celeron »

S tebou jsem krávy nepás, tak se laskavě kroť! Příjemce a odesílatel jsou oba v tomto vlákně a oba mají vyplněno bydliště.
Jirka

Zpět na „Nezařaditelné“