Víte, co je v Česku téměř neřešitelnej problém?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
HF_Tech

#16 Příspěvek od HF_Tech »

Behemot píše: 11 srp 2026, 00:25 Hlavně kdyby ten vůl napsal odkud kam, třeba by to nekdo posunul, dřív na to byla ai rubrika. Nejakej kokotůn, kdo má asi tak jako čuchat VODKUD KAM to je tvl? :roll:
Když von v Novým Bydžově normální člověk nechce nezastavovat a pouze projíždí kvůli výskytu indické komunity...
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

No jsou místa v našem kraji, kde je indů podstatně více, třeba Smiřice a nebo Josefov. U nás to je jen 7000/1000
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Tak to řešitelný je, WE DO bez palety do 50 kg. Ten náš balík má 34 kg, 58x28x28 cm, objednáno dnes, vyzvednutí zítra, doručení pozítří. Vše na adresu odesílatele a příjemce a to za 364,- včetně DPH. Toptrans chtěl 2,5 x tolik a ostatní bez registrace bobek.
Jirka

rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Je tam olovo, ze je to take tazke?
Battery-import posiela olovene baterie cez FOFR.
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Neuvěřitelné myšlenkové převraty . Jaká je jasná a jednoduchá odpověď na úvodní otázku ?
dvorak

#21 Příspěvek od dvorak »

K těm hmotnostním limitům :

Podle českých zákonů o bezpečnosti práce (BOZP) je občasné zvedání břemen definováno jako manipulace nepřesahující celkem 30 minut za osmihodinovou směnu. Pro hmotnost břemene do 30 kg platí, že tato činnost plně vyhovuje limitům pro muže (limit je až 50 kg), ale výrazně překračuje limity pro ženy (limit je pouze 20 kg. Celkový součet manipulovaných hmotností nesmí za směnu přesáhnout u mužů 10 000kg a 6 500 kg u žen.
kokun

#22 Příspěvek od kokun »

rnbw píše: 12 srp 2026, 11:44 Je tam olovo, ze je to take tazke?
...
Tak to "propálím" já :D
Bedna celkem malá, ale zatraceně těžká :!:
Jirka v tomto vlákně "poptával" 150-ku svěrák:
Celeron píše: 24 črc 2026, 10:54 Já tam mám vyhlídnutej svěrák https://eur.vevor.com/bench-vise-c_1200 ... 0285580607 Mám to na raubírnu venku na sloupku, kupovat 3 x tak drahej York se mi vůbec nechce. Ten Vevor asi nebyde nejakej garážovej prodejce, když má na spoustě výrobků název, u těch svěráků v litinový podobě.
Bu2520, dej prosím vědět, jak to dopadlo s dodáním a kvalitou.
Díky.
A já - protože mám celkem 3 (všechny YORK), jsem mu ten největší, zánovní: YORK 150 nabídnul (za slušnou?! cenu).
Ty 2 zbývající (oba menší: 100 a 125) ani já už (v mých letech) pořádně nevyužiju - tak ten největší ještě dobře poslouží aspoň Jirkovi :roll:
Zítra by měl odcestovat - přepravce už napsal: vyzvednutí 13.8.
Honza - kokúň

#23 Příspěvek od Celeron »

Honzo, právě bedna dorazila. Ale bylo celkem překvápko, nepřivezlo to We do, kam jsem platil ale Alegro. Ano ten obchodní portál Alegro, má už v Česku nejen pár boxů ale i rozvoz službu. Potvrdila to řidička odhadem 22 let, nedávno došlo k prodeji.
Kdo to u tebe Honzo vlastně vyzvedl, ještě We do a nebo už Alegro? Jo a pro ty co tu řešili, kolik může kdo zdvihat kilo, prý se s nima nikdo nebaví, pokud těch 50 kg co mají strop neuzvedne, je to její problém a má si hledat jinou práci, za vratama prý stojí fronta dalších zájemců, jim říkal šéf. Bylo mě jí líto a tak jsem najel ke dveřím dodávky kolečkem a jen to přetáhl po podlaze. Koukám, že chleba je čím dál těžší.
Jirka

kokun

#24 Příspěvek od kokun »

8O
SMS přicházely, a pro bednu přijela dodávka s logem: One.
Protokol o vyzvednutí (Pick-up document)

Zákazník (Customer)
SkipEx Logistic s.r.o
Kromě mé adresy; telefonu; čísla zakázky; počet balíků: 1; Váha (kg): 34,0; nějakého referenčního čísla; pak už jen datum: ručně vypsaného datumu (13.8.2026) a jméno kurýra: DOSTÁL (a jeho parafa); . . .
Nic dalšího (upřesňujícího) na protokolu není. :)

EDIT:
Jo - a ke mně přijeli v dodávce 2 chlapi (řidič se závozníkem?). Bednu (z mé garáže) odnesli do dodávky sami :wink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) kokun dne 17 srp 2026, 18:39, celkem upraveno 2 x.
Honza - kokúň

#25 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše: 14 srp 2026, 14:45... portál Alegro, má už v Česku nejen pár boxů ale i rozvoz službu. Potvrdila to řidička odhadem 22 let, nedávno došlo k prodeji. ... pro ty co tu řešili, kolik může kdo zdvihat kilo, prý se s nima nikdo nebaví, pokud těch 50 kg co mají strop neuzvedne, je to její problém a má si hledat jinou práci, za vratama prý stojí fronta dalších zájemců, jim říkal šéf. ...
Až dojde k prvnímu úrazu, sežere toho šéfa inspektorát bezpečnosti práce jako malinu a firma dostane takovej klepec, že se z toho bude dávat dlouho dohromady. Oni vyhrožujou, ale v momentě, kdy se začne vyšetřovat příčina potřeby platit odškodný za pracovní úraz pojišťovnou půjdou všecky ohledy stranou - a firma to odnese, neboj.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

Preto tie slusnejsie firmy tazke zasielky vozia len na paletach, aby s tym mohol bezpecne manipulovat jeden clovek s paletakom.
lesana87

#27 Příspěvek od lesana87 »

Nám na školení BOZP říkali, že je naší povinností tu nebezpečnou práci odmítnout vykonat a když ji neodmítneme, jedeme v tom se zaměstnavatelem napůl.
kokun

#28 Příspěvek od kokun »

Tak je to jasné. Zadal jsem do googla: přepravní služba One

Hned 1. odkaz na mě vyplivl: Přeprava zásilek rychle a spolehlivě s One by Allegro :roll:
Doručení do druhého dne jako nový standard
Pokud nedoručíme následující pracovní den, vracíme 50% přepravného
Ještě k přepravě:
Historie zásilky
14. 8. 2026 14:26
Zásilka byla doručena
14. 8. 2026 08:08
Zásilka byla předána k doručení
14. 8. 2026 07:10
Zásilka byla přijata na pobočce
13. 8. 2026 18:37
Zásilka byla odeslána do cílového výdejního místa
13. 8. 2026 17:10
13. 8. 2026 17:10
13. 8. 2026 13:17
Zásilka byla vyzvednuta kurýrem
12. 8. 2026 15:13
Zásilka byla připravena odesílatelem
Honza - kokúň

#29 Příspěvek od xsc »

Celeron píše: 14 srp 2026, 14:45 Honzo, právě bedna dorazila. Ale bylo celkem překvápko, nepřivezlo to We do, kam jsem platil ale Alegro. Ano ten obchodní portál Alegro, má už v Česku nejen pár boxů ale i rozvoz službu. Potvrdila to řidička odhadem 22 let, nedávno došlo k prodeji.
Už je to nějaká doba, co to Allegro koupilo, mají v tom bordel a běžně používají oba názvy.
Celeron

#30 Příspěvek od Celeron »

Honzo, svěrák vybalen z bedny, prozkoumám, je super. Teda to sis máknul, takhle poctivě to zabednovat. To by snad přežilo i havárku dopravky pádem do propasti. :) Dnes jsem v Nanocadu namaloval podložku pod základnu a právě razím k laserpaličovi. Má monstrum velikosti stavební buňky, prý to prostřelí i 20 mm oceli.
Ještě jednou díky, odměna je na cestě. :lol:
Jirka

Zpět na „Nezařaditelné“