Grundig Super Hifi Box 1500A

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ferro0

Grundig Super Hifi Box 1500A

#1 Příspěvek od ferro0 »

Zdravím,

delší dobu vlastním repra TESLA 1PF 067 67 na které jsem si zvykl, ale chtěl bych se někam posunout s cenou do 10tis. Co některé Grundig Box? Například Super Hifi Box 1500A?

Děkuji za odpověď.
LADER

#2 Příspěvek od LADER »

Ubuntu 24.04.4 LTS, LibreOffice Verze: 25.8.4.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.49.0 (SBCL)
Pikofarad

#3 Příspěvek od Pikofarad »

Kultovní a legendární Grundigy z bazoše za 10kkč?Za 3litry by se to dalo.
ransom

#4 Příspěvek od ransom »

Jestli si myslíš, že chceš něco výrazně lepšího, pak se poohlédni po pečlivě navržených DIY bednách, nebo pořádně přitlač na peněženku. Protože do 10k bude naprostá většina bazarovek z kategorie "taky špatné, jenom zase jinak". O nových z krámu ani nemluvě.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
LADER

#5 Příspěvek od LADER »

Vysoká kvalita za málo peněz? KRK Rokit 8 G5
Bi-amping - každý reproduktor má svůj zesilovač ve třídě D, DSP pro korekci místnosti, ekvalizer, bassreflex zepředu...
Ubuntu 24.04.4 LTS, LibreOffice Verze: 25.8.4.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.49.0 (SBCL)
Robino

#6 Příspěvek od Robino »

Ahoj.

Já si vloni koupil levné Wilson Raptor 1 a mohu říci že jsou fakt za ty peníze vynikající.
Mám starý Denon DRA-455 a jsem maximálně spokojený.
Není potřeba utrácet za drahé bedny aby byl zvuk dobrý.
Ale ozvučuji jen obývák 25m2

https://www.salonydenon.cz/2737-973-kom ... arva-cerna
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

A v tom to je: asi bys měl mít možnost napřed si ty bedny poslechnout, případně porovnat, jestli ty teslácké přece jen nehrají tvým uším líp. On je totiž nepřeslechnutelný rozdíl ve zvuku, když bednu prezentovanou, jako regálovku, postavíš na podlahu, nebo na muří nohu, místo toho, aby stála na polici a regál "hrál s ní". To pak i levnější (a menší) bedna může znít překvapivě líp.
Na výrobce a typ prostě žádná instantní rada nefunguje.
ransom

#8 Příspěvek od ransom »

Zrovna zmíněné KRK opravdu dobré nejsou...
LADER

#9 Příspěvek od LADER »

Já jsem mnohaletý majitel Tesla ARS1058 (+ Sony TA-F561R) a se zvukem jsem dodnes velmi spokojen. Mám to zapojeno i na TV přes optiku. Na filmy je to diametrální rozdíl než z reproduktorů televize. A už to tak ponechám, nebudu kupovat nic lepšího.
Před několika lety jsem si koupil k počítači malé aktivní PreSonus 4.5BT a byl jsem překvapen, že na středy i výšky hrají zřetelně lépe (čistěji a srozumitelněji) než velké Tesly, přestože PreSonus není hodnocen příliš dobře. Nedávno jsem si k nim dokoupil aktivní subwoofer od firmy SVS, takže hluboké tóny už nechybí a řekl bych, že SVS má navrch (jak v čistotě zvuku, tak i reprodukci nejnižších tónů).
Ale jak bylo tady řečeno, nejlepší je si to poslechnout. Což já neudělal.
Dnes pokukuji po lepších satelitech místo současných PreSonusech. Ale ještě si to musím rozmyslet. Možná to tak ponechám. Co je špatné (u nich), že výkonový zesilovač TDA7265 ač je na velkém žebrovaném chladiči, je zabalen do spousty vatelínu, takže chlazení mizerné a kondenzátory jsou navíc nalepené na výkonové odpory a MOSFET spínaného zdroje. Takže předpokládám, že to brzo odejde. Tomu i nasvědčují časté výměny kondenzátorů po záruční době (informace z diskuzních fór). To se ale od prodejce nedovíte.
Jeden z tipů co mám (pro sebe) je KALI AUDIO IN-8 V2 Test
nebo Genelec 8030CP ten má ale zadní basreflex, ale času mám dost na rozmyšlenou. Současná sestava hraje a nic mě netlačí. Dnes bych si ale ten PreSonus nekoupil.
ransom

#10 Příspěvek od ransom »

Ty musíš být masochista...
VASEK_W

#11 Příspěvek od VASEK_W »

Tak jsem si schválné kliknul na ten odkaz "KALI AUDIO". A po přečtení těch PR marketingových žvástů si vůbec nejsem jistý, kdy dnešní noc usnu :-) Smíchy se popadám za břicho ještě nyní :-)
To musela tedy hodně pracně psát banda notně ovlivněných nagelovaných týpků, protože soudný člověk by takové nesmyslné žvásty nebyl schopen napsat snad ani pod bičem otrokáře :-)
Srdce člověka znalého audiotechniky a poslechu, hořce pláče nad tam použitými výrazy a slovními obraty ...

Vašek
Hill
Administrátor

#12 Příspěvek od Hill »

Projdi si i ty ostatní odkazy, třeba tam těch žvástů není tolik, ale taky tam jsou. Některé výrazy kmene obchodníků se do jazyka našeho kmene prostě přeložit nedají...
ferdislav

#13 Příspěvek od ferdislav »

On výrobce za ty recenze nemůže, jak jsou psané, aspoň je tam nějaké měření , hodnoty atp
U některých prodejců je možnost si monitory porovnat přímo ve studiu a vybrat dle chuti
ransom

#14 Příspěvek od ransom »

Marketingové kydy vzal ďas. Ale všecky jmenované (od ARS1058 po současné aktivní monitory) zaslouženě patří do kategorie špatné až velmi špatné. Jak objektivně, tak na poslech. Což je malér pro toho, neměl kde a jak získat představu, jak i ekonomická reprosoustava hrát může a má. Zvuk se velmi špatně popisuje slovy (a z toho pak plynou ty jalové žvásty v recenzích).
Tazatele bych pozval na některý budoucí sraz s reprákama. Postavit stávající bedny vedle něčeho jiného a porovnat. Je to nejjednodušší způsob, jak získat představu: Jestli, a jak moc se dá vylepšit, co vlastně hledat, jestli mi upgrade vůbec něco přinese, nebo naopak jestli nežádám málo a neměl bych přitlačit. Z vylepšování nazdařbůh bývá často pohádka "Jak stařeček měnil až vyměnil".
bu2520

#15 Příspěvek od bu2520 »

Ještě do těch úvah patří mnoho dalších proměných. Jen namátkou, co vlastně očekávám, jaký styl audia budu reprodukovat, jaká bude poslechová místnost, bude to jen stereo, jaké mám možnosti prostoru , jak slyším, v jaké technické kvalitě bude zdroj audia a mohl bych pokračovat. Pamatuji doby kdy třiceti watový zesilovač s dvěma kiňáckýna bednama bez problému docela slušným zvukem uhrál letní kino. Kdy na poslech doma stačilo pět watů s dostatečně citlivými a objemnými reproduktory . Pak přišla móda subwooferů a 100W zesilovačů. Místo desek CD a nakonec různé optimalizace zvuku už ve studiu, kde jsou ty časy, kdy bylo slyšet muzikanta jak se pohybuje.
Prostě je potřeba dát dohromady ve své hlavě co chci a logiku ne dát hned na doporučení , protože záleží na vkusu každého soudruha.

Zpět na „Audiotechnika“