Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Celeron píše: 17 srp 2026, 11:48
Honzo, svěrák vybalen z bedny, prozkoumám, je super. ... Dnes jsem v Nanocadu namaloval podložku pod základnu a právě razím k laserpaličovi.
Jj - je v podstatě zánovní - velmi málo použitý.
Tak doufám, že ti bude ještě řadu let dobře sloužit
Honza - kokúň
__________________________ Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Laserpalič funguje celkem rychle. Byl jsem komplet vyřízen za 12 minut. Vlastní pálení trvalo 90 sekund. Plech 8 mm.
Kdyby bylo všude, všecko na počkání, to by se nám žilo.
Víš, jak je to těžký? Ta roura je kotlová manesmannka 125/6 mm dlouhá 180 cm. A je plná betonu, určitě má půl metráku. A svěrák má 33 kg. Mimo použití na něj dám fasádní kýbl aby na něj nepršelo a prdím na to.
Celeron píše: 19 srp 2026, 11:51....
Mimo použití na něj dám fasádní kýbl aby na něj nepršelo a prdím na to.
Kýbl poklopenej na svěrák bude zespoda komplet otevřenej, takže v něm uvnitř ani na překrytým svěráku nebude mít žádná ani zkondenzovaná voda šanci vydržet ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
samec píše: 19 srp 2026, 14:35
Tak doňho aspoň natlač poriadne vazelíny. Voda nemusí len napršať, ale sa vyzráža zo vzduchu. Síce destilovaná, ale keď zamrzne, tak robí divy.
To stačí nastříknout směsí nafty a motorového oleje jako se stříkají traktory a dědka to ještě přežije.
Vedlejší příjemný efekt je, že na tom pak nebudou držet okuje ze sváření.
No naftou s vyjeťákem zrovna né ale mám spray na postříkání konstrukce před vařením CO-čkem aby se na to kolem svaru nelepily kuličky. Asi nějakej silikon, či co.
Celeron píše: 19 srp 2026, 09:00
Feltšmíra, neboli polní kovárna hotová během jednoho dne včetně zabetonování trubky zvenčí i zevnitř. Ještě natřít, ale to zatím nejde, prší.
Neprotočí se ta trubka v zemi, když do toho upneš nějaký flahajs a budeš do něj mlátit ze strany.