Telefon pro důchodce

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79

#61 Příspěvek od Hubert_79 »

konosuke píše:napiště co a jak, děkuji.
mobil

Nebrat. Má to 1 GB RAM a práce s tím bude utrpení, bude to pomalé. Jestli extra šetříš, tak za stejný prachy koupíš něco jetého s 3 GB RAM a Androidem 9 a vyšším. Proti tomu Alcatelu to pojede jak po másle a rok, dva ti to vydrží.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Achab

#62 Příspěvek od Achab »

Můžete doporučit současný typ tlačítkového mobilu pro síť 4G (VoLTE)? Požadavky:

- pouze volání, SMS a kontakty, pro občasné použití v domácnosti
- dostatečná hlasitost reproduktoru pro poslech přes sluchadla (pouhým přiblížením)
- dostatečná velikost hodin, výška číslic aspoň 7 - 8 mm
- výdrž baterie v pohotovostním režimu aspoň 7 - 10 dní
- možnost vlastního zvonění z paměťové karty, ideálně i vlastní budík

Goggle a AI nabízí převážně typy pro seniory Aligator A930 GPS 4G, My Phone Halo 4 LTE, případně Nokia 235 4G nebo 3210 4G. Hlasitost reproduktoru nelze z popisu různých typů odhadnout, ale u staré Nokie 6300 je pro sluchadla zcela nedostatečná. Aligator A930 přizpůsobený pro sluchově postižené údajně až řve, ale zase má zbytečně menší výdrž baterie (kolem 5 dní) kvůli GPS funkcím, které běží na pozadí a nejdou zcela vypnout. Abych baterku po roce nemusel nabíjet denně. A celkové provedení navrhovaných typů taky moc nebudí důvěru, ani Nokia už není co byla.
Hape

#63 Příspěvek od Hape »

Jojo, s talčítkáčema je to dnes bída. Zkus se podívat na mobil myPhone 6410 LTE. Před dvěma roky jsem jej koupil mojí 78 leté mámě a nijak si na něj neztěžuje.
Má slot pro mikro SD kartu a vlastní vyzvánění umí, hlasitý je podle mně také. Výšku zobrazení číslic času teď nezměřím a kolik dní vydrží nabytý teď z hlavy také nevím, ale denně po těch dvou letech nabíjet určitě nemusí. Velkou výhodou je, že má konektor USB-C, takže se snadněji připojuje nabíjecí adaptér.
Achab

#64 Příspěvek od Achab »

Nakonec jsem vybral myPhone Halo 4 LTE a jeví se vyhovující. Ale podle mechanického provedení mám pochybnost, jestli by přežil pád na zem...
josef_novak

#65 Příspěvek od josef_novak »

Nabíjecí kolébku má, když jsem si všiml, že zespodu jsou dvě plošky. Ta by měla být základ u telefonu pro důchodce, protože jakákoliv manipulace s nabíječkou nebo kabelem/konektorem je jen otázkou času, kdy něco zkolabuje.
Hydrawerk

#66 Příspěvek od Hydrawerk »

Achab píše: 17 srp 2026, 18:35 Nakonec jsem vybral myPhone Halo 4 LTE
Jak moc povedený je překlad do češtiny?? U Panasonicu KX-TU160 to moc slavné nebylo.
https://www.rajce.idnes.cz/memristor/al ... c-kx-tu160
Né že bych měl rád značku Aligator, ale je to český dovozce a překlad jim asi dělá rodilý Čech, je to poznat.
Achab

#67 Příspěvek od Achab »

V menu telefonu je čeština bez závad (většinou jednoslovné položky). Návod by asi šel místy přeložit líp, ale je celkem srozumitelný, i když při 12 stranách pro seniory asi dost stručný. Ovšem chybí nákres telefonu s rozložením prvků, jsou tam pouze čísla položek se slovním popisem funkce. U některých to stačí, ale třeba popis "11 - Zap / Vyp svítilnu" nijak nenaznačuje, kde tlačítko hledat. Samotný návod je nutné stáhnout on-line, k telefonu byla pouze brožurka s instrukcemi ve stopadesáti jazycích, jak výrobek ekologicky zlikvidovat apod. Nabíječka a stojánek se taky musí dokoupit zvlášť, i když v návodu jsou uvedeny jako součást dodávky.
Celeron

#68 Příspěvek od Celeron »

Jestlipak ještě platí, že výrobek bez českého návodu je "Zboží s právní vadou" ? Byly časy, že se zrovna v tomhle ČOI dost rochnila.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“