software pro anonymiziování videa

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#16 Příspěvek od RX-20 »

Děkuji za poznámky a komentáře. Zejména cenné (opravdu) je pro mne info od Hilla. Díky. Využiju, napíšu úřadu nějakou neslanou, nemastnou odpověď.
O jaký případ jde:
od loňského léta zajíždí na sousední pozemek pozdě večer, za tmy, jakási osoba za účelem uspokojování potřeb zde žijícího syna majitelky sousední nemovitosti. Majitelka nemovitosti zde nebydlí, pouze její syn a sám. Ona osoba, která k němu na noc zajíždí chodí oblečená jak sexuální umělkyně (termín který vznikl na MFČR za Covidu). Zda ona osoba má ŽL, nevím.
Nedavno, tato osoba se naklonila přes plot a ničila můj okrasný záhon podél plotu na mé straně. Nakonec udělala divadelní poklonu a odešla, vrtíce zadkem. To vše zaznamenala bezpečnostní kamera v HDTV. Záznamy ode mne jdou přes satelit na pronajatý server do Oxfordu. Tam se ukládají. Přístup k nim má jen správce serveru. Já jsem případ oznámil místnímu úřadu. Ten nyní chce video. Prý pro dořešení mého oznámení. Spíše ale, aby od té osoby vybral poplatek za projednání a hlavně, aby se úřednice také pobavily. Jeden z probémů je, že cokoliv se dodá úřadu, tak druhý den ví celá obec a okolí. Uřednice to ihned rozkecají a roznesou. Druhý problém je, že aby mohlo vůbec být video vydáno do ČR, musí si úřad požádat cestou právní pomoci. To je extrémně nákladné, dlouhodobé (na odpověď z evropského státu mimo EU) je lhůta 6 měsíců. Navíc, není vůbec jisté, že bude vyhověno. K tomu, od 18.11.loňského roku musí být ještě souhlas dotyčné osoby na videu a ona osoba musí mít PIN (Personal Identification Number). Bez PIN je souhlas neplatný. Tedy osoba na videu, která dává souhlas musí projít tzv. verifikací, aby obdržela PIN. Což se většině lidí nechce. Jedna z možností jak uspokojit žádost úřadu o video je, že anonymizované video bude bez důkazní hodnoty, pro pobavení dáno třeba na nějakou sockostránku, Facebook, YT ap. Proto jsem se ptal na video pro anonymizaci.

Mimochodem, rakouská TV často vysílá večer pořad s názvem BorderCam. To si pusťte. To jsou videa z automobilových kamer z celého světa. Je to super pořad. To se nevidí, co lidi dokážou vymyslet, jak dokážou jezdit. Ta videa jsou anonymizovaná.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona).
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
josef_novak

#17 Příspěvek od josef_novak »

Takže videa z bezpečnostních kamer odesíláš satelitem do Oxfordu, ale máš nízký plot. Snad se ti je podaří rozmazat, když k nim má přístup jen správce serveru.
Hill
Administrátor

#18 Příspěvek od Hill »

Samozřejmě, že v Rakousku musí být anonymizovaná. Kdyby se kdokoliv na záznamu poznal a podal žalobu, je tam za to 20 tisíc € sazba. A rychle, žádný soudce o tom nebude rozhodovat tři roky, jako u nás.
TV pořad samotný je reakce automobilistů na to, že u nich nesmíš ukázat neanonymizovaný záznam průběhu nehody ani policii (jako podpůrný důkazní materiál), pokud to výslovně nepovolí soud pro ochranu osobních údajů, nebo ten, kdo je se svým majetkem identifikovatelný, nepodepíše souhlas. Žádný souhlas není třeba, pokud bys měl svou kameru registrovanou, jako městskou, či policejní. Ze soukromé kamery můžeš záznam ukazovat nanejvýš v nejbližší rodině.

U nás to příslušnému orgánu, který k tomu má GDPR oprávnění, předvést můžeš neanonymizované i bez souhlasu, ale záznam raději nedat z ruky s tím, že to je tvoje soukromé video a nesmíš ho dále šířit. Tohle zřejmě není trestní kauza, aby se to video muselo založit k vyšetřovacímu spisu.
Inu, práva a povinnosti jsou v tomto zvráceném světě rozdělené vyváženě: oč máš víc povinností, o to mají lumpové víc práv.
mirku

#19 Příspěvek od mirku »

takže jestli tomu dobře rozumím, video se natáčí v Čechách, putuje k uložení do Británie, kde si ho autor musí vyžádat u správce serveru a přitom to nemá jisté ... nabízí se otázka k čemu ten záznam vlastně je ?!?
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Asi tak ... Jinak pomud k činu došlo v jurisdikci ČR, může "orgán" požadovat video od majitele nemovitosti bez ohledu na zákon v místě úložiště ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Ziadne video vo formate MP3 neexistuje (ani v Oxforde). RX-20 tu len trolluje - ako zvycajne.
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

A hlavně - pokud má někdo kameru/kamery jako zabezpečení objektu proti nežádoucím aktivitám zvenčí, záznam ukládá na server mimo tuzemskou jurisdikci, podá na obecní ouřad podnět na konkrétní osobu, která vůči němu spáchala jednání, kterýmu se říká "narušování občanského soužití" a kómis pro veřejnej pořádek si vyžádá tenhle záznam jako důkaz, v žádným případě se nejedná o narušení pravidel GDPR. Proč? Protože kómis veřejnýho pořádku je ouřední orgán, kterej je v principu vztahově k nařízením GDPR na úrovni soudu = má právo vyžadovat, aby žalující strana předkládala důkazy pro potvrzení svýho podání a tím v podstatě nesla důkazní břemeno, jak se taková povinnost před zákonem nazývá. Předložení záznamu s rozmazanýma identifikačníma znakama může znamenat, že kómis jako rozhodující orgán usoudí, že takovej záznam nesplňuje vlastnosti, který by důkazní materiál mít měl a celý podání tím shodí ze stolu. A pokud tazatel tvrdí, že po předložení nerozmazanýho obrazovýho záznamu "ženský z radnice okamžitě všecko roznesou", pak by problém s dodržováním GDPR měl mít dotyčnej obecní ouřad, ne oznamovatel, protože i podle zákona jsou veškerý údaje z podání ke kómisi i z jejích jednání minimálně důvěrný A VŠICHNI PRACOVNÍCI V DANÝM ÚSEKU MAJÍ POVINNĚ PODEPSANOU SLUŽEBNÍ MLČENLIVOST O VŠECH PROJEDNÁVANEJCH PŘÍPADECH, takže jakýkoliv "vynášení" nebo "rozkecávání po obci" naplňuje skutkovou podstatu TRESTNÝHO ČINU PORUŠOVÁNÍ SLUŽEBNÍHO TAJEMSTVÍ.
Tudíž za mne - POKUD JE PRAVDA CO RX-20 PÍŠE, ON SÁM SE NEMÁ ČEHO BÁT ANI PŘI PŘEDÁNÍ PLNĚ NEZKRESLENÝHO ZÁZNAMU - ZATO ALE DOTYČNEJ OBECNÍ OUŘAD JE ZRALEJ NA HROMADNÝ ODVOLÁNÍ Z FUNKCÍ S NÁSLEDNÝM TRESTNÍM STÍHÁNÍM ....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
samec

#23 Příspěvek od samec »

Dá sa to rozkecať ešte viac, než je to rozkecané tu na bastlirne?
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#24 Příspěvek od RX-20 »

mirku píše: 17 srp 2026, 11:27 takže jestli tomu dobře rozumím, video se natáčí v Čechách, putuje k uložení do Británie, kde si ho autor musí vyžádat u správce serveru a přitom to nemá jisté ... nabízí se otázka k čemu ten záznam vlastně je ?!?
Pouze videozáznamy z trestné činnosti a vandalizmu se ukládají na server, který jsem si pronajal. Proč? Prostě proto, když si nahrávky budete ukládat z vaší kamery doma a vleze k vám zloděj, co si odnese jako první? Přece ten videozáznamník.
Ostatně, s praktikami ukládání dat na zahraničních servrech přišlo jako první MV ČR někdy okolo roku 2018. Data o občanech ČR se ukládají kdesi v Holandsku. Psali to svého času na irozhlas. Ačkoliv to zákony ČR zakazují, podle MV ČR je to bezpečnější než jejich ukládání v Česku.

Před 2 roky, příslušník PČR se pokoušel v noci ukrást zahradní kovovou branku z mého plotu. Byl přitom zaznamenán kamerou. Videozáznam byl předán PČR, já pachatele vystopoval kde bydlí. Výsledek: PČR se usnesla, že to co je na videozáznamu se ve skutečnosti nestalo a zakázala videozáznamy komukoliv poskytovat. Od té doby jsou tedy videozáznamy bezpečně uloženy na sevru v Anglii a vyžádání je možné jen cestou právní pomoci. Tím je 100% zaručeno, že se k nim nikdo nepovolaný nedostane.

od rnbw » pon srp 17, 2026 10:37 am
Ziadne video vo formate MP3 neexistuje (ani v Oxforde). RX-20 tu len trolluje - ako zvycajne.

Hikvision kamery mají svůj specifický formát a při exportu se ukládá do MP3 formátu zvuk a do MP4 video nebo se ukládá do formátu přehrávače celý záznam, zvuk i obraz. Jenže pak se zase vyžaduje pro přehrátí ten jejich přehrávač. Kdežto MP3 a MP4 se nechá přehrát na PCčku. Před asi 5 léty jsem dostal na CD nějaký software, který prý umí přehrát původní formát z přehrávače z kamer hikvision na PC. Povedlo se ho nainstalovat do woken 7, ale program nefungoval. Pak jsem se tím už nezabýval a problém ukládání videí jsem pořešil odsunem na pronajtý server. Používám k tomu satelitní internet. Náklady 32 liber měsíčně. To je cca 1000 Kč za měsíc.

Pro EKKAR:
na místním úřadě je "babinec". Většinu času trávějí sledováním facebooku a instagramu. Jakmile se něco dozvědí, hned si to navzájem povědí, po cestě z úřadu informují své známé a doma pak informují rodinu. Ti to roznesou dál. Za dva dny to ví široký okolí.
Samozřejmě že místní úřad si žádá video. Ode mne ho nedostanou. PČR mi před 2 roky zakázala obecně videa poskytovat. Takže se neposkytují. Mě by jeho poskytnutí neuškodilo, ale otázka je jak by na to reagovala ona osoba na videu. Kdybych si video vyžádal a poskytl ho úřadu, tak ho hned na úřadě zkopírují a roznesou známým a ti ho roznesou dál... a třeba pak řeknou, že jsem ho nějak upravil pomocí AI a podobně. Jestliže chtějí neanonymizované video, musí jít cestou právní pomoci. To si nevyžádají, protože to je extrémně drahý a na "dlouhý lokte" bez jistého výsledku. Kdyby někoho zajímal jak funguje cesta právní pomoci, nechť se zeptá. Rád popíši, ale je to off topic ..
Napadlo mne video anonymizovat, ale to je jako důkaz k ničemu a moc složitý, moc práce.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona).
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
DedVseved

#25 Příspěvek od DedVseved »

Stream je v MP4 kontejneru se standardními kodeky viz. obrázek, jen neobsahuje klíčové snímky, ale s tím si jde bez problému poradit a přehrát to jde v čemkoliv.

Jak dokážou ty Hikvision kamery posílat do cloudu jen "videozáznamy z trestné činnosti a vandalizmu"?
hik-cam.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
josef_novak

#26 Příspěvek od josef_novak »

RX-20 píše: 18 srp 2026, 00:50 Před 2 roky, příslušník PČR se pokoušel v noci ukrást zahradní kovovou branku z mého plotu. Byl přitom zaznamenán kamerou. Videozáznam byl předán PČR, já pachatele vystopoval kde bydlí. Výsledek: PČR se usnesla, že to co je na videozáznamu se ve skutečnosti nestalo a zakázala videozáznamy komukoliv poskytovat. Od té doby jsou tedy videozáznamy bezpečně uloženy na sevru v Anglii a vyžádání je možné jen cestou právní pomoci. Tím je 100% zaručeno, že se k nim nikdo nepovolaný nedostane.
Od toho snad existuje GIBS, kdybys to netušil.
Dej jsem prosím tě odkaz na tu službu, kterou používáš u toho datového centra v Oxfordu. Chtěl bych taky něco takového, aby k obsahu měl přístup jen správce serveru a nikdo nepovolaný se k nim nedostal a jakékoliv video bylo vydáno jen cestou právní pomoci. Udivuje mě, že si předplácíš úložný prostor a ke svému obsahu se nedostaneš.
Hill
Administrátor

#27 Příspěvek od Hill »

RX-20 píše: 18 srp 2026, 00:50...Samozřejmě že místní úřad si žádá video. Ode mne ho nedostanou. PČR mi před 2 roky zakázala obecně videa poskytovat. Takže se neposkytují. Mně by jeho poskytnutí neuškodilo, ale otázka je jak by na to reagovala ona osoba na videu. Kdybych si video vyžádal a poskytl ho úřadu, tak ho hned na úřadě zkopírují a roznesou známým a ti ho roznesou dál... a třeba pak řeknou, že jsem ho nějak upravil pomocí AI a podobně. Jestliže chtějí neanonymizované video, musí jít cestou právní pomoci. To si nevyžádají, protože to je extrémně drahý a na "dlouhý lokte" bez jistého výsledku...
Proto jsem napsal
U nás to příslušnému orgánu, který k tomu má GDPR oprávnění, předvést můžeš neanonymizované i bez souhlasu, ale záznam raději nedat z ruky s tím, že to je tvoje soukromé video a nesmíš ho dále šířit.
Ať si to rozkecají, to už je žalovatelné samo o sobě, a ta teta na záznamu může úřednicím pěkně zatopit, když nebudou mít pro své zpravodajství příslušný důkaz.

Základ je ošéfovaný už v občanském zákoníku počínaje § 84.
Pro tebe je důležitý hlavně § 88 OZ.

A teď trochu OT:
v životě jsem potkal naprostou většinu nekonfliktních lidí, kteří, když nemůžou pomoci, aspoň neškodí. Výjimkou byly jen dvě ženské, které bezdůvodně škodily svému okolí (každá jindy a jinde). Přesněji řečeno - uměly si najít důvod. A, když nenašly, musely si ho vymyslet.
Ani nevím, jestli jim to někdo někdy zkusil oplatit, myslím, že se k tomu nikdo nikdy nesnížil. Dnes nikdo neví, kde jim je konec, a neznám nikoho, kdo by po tom pátral.
Tím jsem jen chtěl naznačit, že se věci nedějí bezdůvodně, a že se tě úřad může ptát, kdo si začal, nebo čím to ty sousedy tak sereš. Když už ti PČR zakázala videa poskytovat (podle paragrafu estata, zákona umtadata?), asi už to provozuješ dlouho, to by mohl být taky důvod.
mirku

#28 Příspěvek od mirku »

RX-20 píše: 18 srp 2026, 00:50 ... s praktikami ukládání dat na zahraničních servrech přišlo jako první MV ČR někdy okolo roku 2018. Data o občanech ČR se ukládají kdesi v Holandsku. Psali to svého času na irozhlas. Ačkoliv to zákony ČR zakazují, podle MV ČR je to bezpečnější než jejich ukládání v Česku ...
... aha, tak to mi stačí ... myslím si že by jsi měl zahájit intenzivní léčbu paranoi ... :roll:

V květnu 2018 vstoupilo v účinnost evropské nařízení GDPR, které ještě více zpřísnilo nakládání s osobními údaji. Pro státní orgány platila přísná pravidla omezující ukládání citlivých osobních údajů v cloudech mimo kontrolu státu.
(zdroj stránky MV: https://archiv.mv.gov.cz/migrace/clanek ... udaju.aspx)
... myslím si, že tento zdroj je důvěryhodnější, než nějaký irozhlas ... 8-)
HF_Tech

#29 Příspěvek od HF_Tech »

josef_novak píše: 18 srp 2026, 09:11
RX-20 píše: 18 srp 2026, 00:50 Před 2 roky, příslušník PČR se pokoušel v noci ukrást zahradní kovovou branku z mého plotu. Byl přitom zaznamenán kamerou. Videozáznam byl předán PČR, já pachatele vystopoval kde bydlí. Výsledek: PČR se usnesla, že to co je na videozáznamu se ve skutečnosti nestalo a zakázala videozáznamy komukoliv poskytovat. Od té doby jsou tedy videozáznamy bezpečně uloženy na sevru v Anglii a vyžádání je možné jen cestou právní pomoci. Tím je 100% zaručeno, že se k nim nikdo nepovolaný nedostane.
Od toho snad existuje GIBS, kdybys to netušil.
Dej jsem prosím tě odkaz na tu službu, kterou používáš u toho datového centra v Oxfordu. Chtěl bych taky něco takového, aby k obsahu měl přístup jen správce serveru a nikdo nepovolaný se k nim nedostal a jakékoliv video bylo vydáno jen cestou právní pomoci. Udivuje mě, že si předplácíš úložný prostor a ke svému obsahu se nedostaneš.
Odkaz ti nedá.
Nicky RX-20/petula/psychosalam/remmidemmi/JPL/kvitko/kyori/dennis/hopkins/alibaba/computerasylum by měly mít pod avatarem upozornění "Pozor Troll!", aby člověk hned věděl s čím má tu čest a ušetřil za krmení...
Hubert_79

#30 Příspěvek od Hubert_79 »

Taky máš dojem, že je celá obec kdesi u Koněpruských jeskyní proti němu a všichni myslí jen a pouze na to, jak mu škodit?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!

Zpět na „Software“