Kde koupit součástku.

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
petrzika

Kde koupit součástku.

#1 Příspěvek od petrzika »

Ahoj, v TV Philips 55' odešel zdroj, zkrat v kondenzátoru 100pF/1kV odpálil nějaké odpory a svůj budič, mosfet zdá se přežil. Jako budič je tam SSC3S121A (DIP7). V běžných obchodech ho nevidím, někde za něj chtějí nekřesťanskou částku (nad 500Kč). Mají ho na aliexpresu nebo allegro.pl. Jakou s nimi máte zkušenost? Nebo kde kupujete takové "špeky"?
Už jsem dlouho nic neopravoval, ale tohle je TV syna a beru to jako výzvu.
Díky, Petr
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Ja by som sa nebál objednať z Allegra, alebo z Aliexpresu. Bežne objednávam tieto obvody do zdroja a zatiaľ žiaden problém. Poznámka: Je to púzdro SOP-7.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
petrzika

#3 Příspěvek od petrzika »

Díky, jdu na to. To pouzdro, dík.
petrzika

#4 Příspěvek od petrzika »

Hmm, tak Allegro.pl po vybrání píše, že nedoručuje do ČR, ať kontaktuju prodejce felis-net. Na jejich stránkách už je IO nedostupný. Mají ho v Rumunsku, ale na e-shopu nejde vybrat doručení mimo Rumunsko. Píšu jim. Aliexpres má doručení za 220Kč, tak to nechávám nakonec.
Edit: Rumun reagoval obratem, prodává pouze firmám a jen v Rumunsku. Doporučil mi ASWO.CZ, ale i tam je podmínka IČO. Podnikání jsem ukončil před léty, živnostňák mám pozastavený. Nevíte jak z toho ven?
rayx

#5 Příspěvek od rayx »

ASWO je v CZ přes AME 8-)
Ale smolík, jedině i tak poptat, asi by to mělo jít objednat
https://www.ame.cz/vyhledavani.aspx?FullText=3S121
nebo tady
https://www.avelmak.sk/produkt/82266?lm=376
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#6 Příspěvek od RX-20 »

nějak mi uniká, proč se v Česku rozlišuje prodej těm co mají IČO a neprodává se těm co IČO nemají. To je nějaká nová česká móda. Jak a proč to vzniklo?
Chtěl jsem na jaře koupit dýhu na opravu skříňky. Prodejce na Moravě mi odpověděl, že neprodává do Čech. Také Boží... :roll:
Já teda neřeším, kdo odkud je a jestli má nebo nemá IČO. Prodám komukoliv. Řeším jen, jak se se zájemcem spojit, když každý chce být anonymní jak agent 007 nebo tak nějak a patří mezi Seznamkáře nebo Googlisty.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona).
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Nabízejí ho za kilo nebo přidej dvacku a máš dva .
petrzika

#8 Příspěvek od petrzika »

Už jsem ho na ali objednal, dám vědět, jak to dopadlo.

Zpět na „Součástky“