Zkušenosti s nákupy v LIDLu. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samec

#1066 Příspěvek od samec »

Pikofarad píše: 18 srp 2026, 16:56Dnes jsem koupil akční digi šupleru Parkside za 114,90kč.Nečekal jsem zázrak ale stal se.V porovnání s profi šuplerou obstála na výbornou.Kovová,napájení CR2032,pěkné pouzdro.
Nehovor hop, kým ti nepreskočí. Vyjadri sa za dva mesiace, keď zistíš, či sa ti ju ešte podarí zapnúť, alebo či budeš musieť meniť baterku. :wink:
patrikvarga

#1067 Příspěvek od patrikvarga »

Ale majú ,, rekord,, aj s Arnoldom.
Pikofarad

#1068 Příspěvek od Pikofarad »

@samec Když dojde baterka,dá se nová.Otázka 10-20kč za novou.Ale inteligence předpokládá,že vydrží nejméně rok

Přehled od AI Baterie CR2032 při stálém odběru 15 mikroampér (µA) vydrží přibližně 625 dní (neboli 1,7 roku). Výpočet vychází z průměrné kapacity baterie 225 mAh vydělené proudem 0,015 mA, přičemž reálná doba může být o něco kratší kvůli samovybíjení
samec

#1069 Příspěvek od samec »

Len aby si nebol prekvapený. :D
Na trhu sú totiž výrobky rôznej kvality. Z niektorých musíš vyberať baterku lebo založená vydrží ani nie dva mesiace. V niektorých vydrží baterka desaťročia.
Viď moju reakciu na túto tému z roku 2020 viewtopic.php?p=1088062#p1088062
A len dodám, že som lajdák a tú baterku som ešte stále nevymenil, lebo síce otravne bliká, ale ešte stále funguje.
JoDiK

#1070 Příspěvek od JoDiK »

p32 píše: 19 srp 2026, 08:44 Teď je v Kaufu nabídka vysavače Parkside PWD 12 B1 za 6 stovek. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti?
Nevím jistě typ toho mého, ale od pohledu vypadá stejně. Po pár minutách (čas se mění podle jemnosti prachu) se pytlíkový filtr nasazený zespodu na motorovou jednotku tak zacpe, že to přestane vysávat. Musím to otevřít, pytlík vyfoukat kompresorem a pak zas můžu pár minut vysávat. Takže docela na prd... Už jsem si prohlížel profi dílenské vysavače s automatickým oklepem, ale vzhledem k tomu, že to nepotřebuju každý den, mě cena zatím odradila...
Kromě toho má hrozně tvrdou hadici, takže se s ní dost blbě manipuluje, prodlužovací trubky v sobě i v koncovkách blbě drží, takže furt vypadávají...
p32

#1071 Příspěvek od p32 »

Tak asi máš jinou verzi. Dnes jsem to tam viděl a nakonec to vzal. Stálo to sice 699 Kč, ale se slevou to bylo výsledně za 530 Kč. Za ty peníze jsem si ale myslel, že tam bude nějaký podraz. Zatím není, protože výbavy je bez problémů a tah je takový, co jsem u normálního vysavače do 2 tisíc ještě nezažil. Celkově je to perfektní a doufám, že to vydrží aspoň 1 rok. Do auta to bude výborné na sucho i na mytí.
JoDiK

#1072 Příspěvek od JoDiK »

p32 píše: 19 srp 2026, 14:18 a tah je takový, co jsem u normálního vysavače do 2 tisíc ještě nezažil
No tah to rozhodně má, dokud se ten "filtr" neucpe... Prostě vysávám podlahu v dílně s velkou vrstvou prachu, udělám pět tahů, vysavač začne tak jako pískat a ztratí tah... Už jsi něco opravdu vysál, nebo jsi jen zkoušel tah dlaní ruky?
p32

#1073 Příspěvek od p32 »

Jo, taky jsem vysával. Vysálo to asi tak třikrát víc než jsem si myslel. Jestli se to později ucpe, to nevím, ale jde to úplně v pohodlí čistit.
Jestli budou problémy, tak asi časem, ale za těch 5 stovek by k tomu mohli ještě dodávat mladou, vnadnou a usměvavou. :D
ransom

#1074 Příspěvek od ransom »

Před dovolenou jsem z Lidlshopu objednal nožový drtič větví Parkside PEMH 2400 C4. Na zkoušku, jak to bude chodit a jestli vydrží. Chytil jsem ještě prázdninovou slevu. Takže cena nějakých 1850 i s poštou. Našmelcovali jsme s ním hromadu větví z křoví. Chodí to slušně, dělalo se s tím dobře aj manželce. Když jsem ho vytáhnul asi popáté, nakrouhal jsem další várku. Chvilku poté, co se odlehčil a běžel naprázdno, se motor náhle zadusil, zašlajfoval a zakouřilo se z něj. (Podobně to popisoval i jeden recenzent na Heurece).
Zkusil jsem reklamaci přes virtuální asistentku na webu Lidlshopu. Domluva s ní je jak s mongoloidním tatarem (mám uložené screenshoty a je to fakt prdel), nicméně druhý den mě automatickým mailem kontaktovala společnost Optimex, která má na starosti podporu. V mailu stálo, že bohužel nemají náhradní kus, a že mi nabízejí vrácení peněz, pokud ještě dodám kopii faktury a fotku výrobního štítku. Což bylo zajímavé, protože při chatu s tou falešou inteligencí jsem se vůbec nedostal k tomu, že ta věc zhebla. Stihnul jsem napsat jen že to "chodilo dobře až dodnes, když..." načež jsem to omylem odeslal nechtěným stiskem Enteru. Ta kráva poděkovala za přesný popis, kterýž hned předala dál, a pak se zacyklovala na žádosti o moje hodnocení jejího výkonu, aniž by dbala opakovaných upozornění, že popis není komplet.
Na automatický mail jsem odepsal prostým kliknutím na Odpovědět, do textu vepsal požadovaný IBAN svého účtu, do přílohy jebnul pdf faktury a fotku štítku. Další den přišel zase automatický mail, že zboží nemusím posílat zpátky, a že prachy mám na cestě. Další den prachy skutečně přišly.
Mohu tedy Lidl doporučit jako bezplatnou půjčovnu náčiní, jen za vratnou kauci. Kdyby se někdo chtěl s tím šmelcem zabavit, je u mě. Pochybuju ale, že by oprava byla rentabilní.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
kejki

#1075 Příspěvek od kejki »

Mají B2 a taky to umírá. Někdo píše uhlíky na pár hodin. Ale hluk 107dB?
Kvicala_r

#1076 Příspěvek od Kvicala_r »

Kterýsi den na mě vyskočila recenze Detektor kabelů PPOG 120 A1 . Dnes pak "akce" na lidl, tak sem jej pokusně za 500 hodil do košíku a je na cestě.
Tu šupleru sem nějak minul. Mám nějakou plastovou čínu (aby mi tím děcka neměřily články), ale to ocelovou bych zkusil...
Kremik

#1077 Příspěvek od Kremik »

Do těch vysavačů bych nakoukl. Měl jsem otevřeného Parkside vodníka a s něčím takovým jako je výměna uhlíků se u něj vůbec nepočítá.
rnbw

#1078 Příspěvek od rnbw »

Kedy si naposledy menil uhliky vo vysavaci? Ja nikdy, ale zhorenych motorov som uz videl niekolko. Alebo rozsypane loziska a motor nerozoberateny.
Pikofarad

#1079 Příspěvek od Pikofarad »

Kvicala_r píše: 19 srp 2026, 23:55 Dnes pak "akce" na lidl, tak sem jej pokusně za 500
Dík za tip,už jsem objednal taky. :agree:
Kremik

#1080 Příspěvek od Kremik »

No, v tom vodníkovi odešly docela rychle...

Zpět na „Nezařaditelné“