Plavecký rekord v moři
Moderátor: Moderátoři
-
masar
-
Otkundes
Nu což, jsme v rubrice SMS, kde je předpoklad brzkého přesunu vlákna do koše. Ten již v nové EB není ani přístupný...
-
Hill
- Administrátor
Teď tu máme navíc i možnost slučování příspěvků do společného vlákna, chová se také jinak i dělení vláken, je to pomalejší. Proto nemusí moderátor ztrácet čas a rovnou může smazat příspěvky bez náhrady, nejen do koše.
V kecacích vláknech, jako je zrovna toto, ve většině příspěvků stejně o nic užitečného nepřijdeme, proto volnou kteroukoli ruku moderátorů nehodláme nijak omezovat.
Jo, já vím, taky jsem tady OT...
-
Otkundes
Ne, nechci nikoho omezovat, zvláště ne ty, kteří se snaží EB udržet v chodu, udržovat a kultivovat její úroveň…
-
Karel_IV
- Superadmin
Zruseny_profil_5 smazal vše co mohl
Ano, na žádost Hilla byl koš skryt.Otkundes píše: 05 srp 2026, 09:56 kde je předpoklad brzkého přesunu vlákna do koše. Ten již v nové EB není ani přístupný...
Pravdou je, že pouze 10 % lidí používá mozek.
-
radioelectrum
má znalosti i s opravama ruských RUBIN C202 ?masar píše: 04 srp 2026, 19:16 Jsi tu pouze krátce a tak nevíš, že hlavní náplní kokuna byly převážně příspěvky k opravám analogové tv techniky, ve které byl/je špička. Jak kokun, tak i crt-televize jsou dnes dávno v důchodu a o problematiku už není zájem. Ale pokud se takový zájemce vyskytne, je kokun zde a ochotně předává svoje bohaté zkušenosti.
Říká, že je mu letos 77(?). Je dobře, že je tady.
![]()
-
jimirek
- Moderátor
Edit: Koukám, že si Zruseny_profil_5 promazal obsah všech svých příspěvků na fóru, takže pokud nezasáhne administrace, odstraním je sám, i když jich je 628.
-
samec
-
kokun
Ne - nemá.
Já začal s opravami btvp prakticky až v r. 1995 (po absolvování 10-ti dvojdenních kurzů v Lipníku n.B.: únor ÷ prosinec 94). Předtím jsem dělal 30 let ve fabrice, a opravy čbtvp jen coby-hobby.
A to už se tu vozily Rubíny a Elektrony s IN-Line obrazovkami. S těmi mám zkušeností dost - taky mi jich dost prošlo rukama.
Taky jsem nikdy neopravoval barevné teslácké "lampáče" - ty taky mívaly Delta obrazovky. Začal jsem prakticky až (tyristorovýma) C 110 (vyjímečně-a minimálně i Color Univerzál). Poté už byla řada C 416
Tělo mu zářilo do tmy. Sovětský vědec skočil z lodi a uplaval 100 km oceánem
Oceánolog Stanislav Kurilov nesměl za hranice, o jeho osudu rozhodlo jediné razítko ve spisu. Cestu ven našel v okružní plavbě bez zastávek v cizích přístavech. Útěk z vlasti se přitom trestal jako vlastizrada.
Večer 13. prosince 1974 seděl osmatřicetiletý Stanislav Kurilov na parníku Sovětskij Sojuz mezi přáteli, podíval se na hodinky a vstal od stolu. „Já se hned tak nevrátím,“ řekl tiše a odešel. ...
...
Pět pokusů, 160 kilometrů a více než dva dny strávené ve vodě bez spánku. Polský dálkový plavec Bartłomiej Kubkowski začátkem srpna jako první člověk přeplaval Baltské moře ze Švédska do Polska. Během náročné výpravy bojoval s vyčerpáním, chladem a dokonce i halucinacemi, o kterých se rozpovídal v rozhovoru pro agenturu Reuters.
Kubkowski se do vody ponořil s vědomím, že je dobře připravený a má kolem sebe zkušený tým, který na něj dohlíží. Přesto se podle svých slov od prvních okamžiků potýkal s úzkostí. Baltské moře totiž dobře zná a ví, jak nepředvídatelné dokáže být. Navíc šlo už o jeho pátý pokus o zdolání trasy.
„Věděl jsem, že příroda vždy rozdává karty. Někde na cestě se proto začal vkrádat strach a bylo mnoho okamžiků pochybností,“ popsal plavec.
Nejtěžší pro něj byly chvíle, kdy začal bojovat s vlastní hlavou. Vyčerpání a dlouhé hodiny ve vodě se podepsaly na jeho psychice. Kubkowski během plavání podle agentury Reuters halucinoval a viděl například auta, budovy nebo kočky. Slyšel také hlasy, které ho přesvědčovaly, aby to vzdal.
...
Pomáhaly mu především myšlenky na lidi, kteří ho celou dobu podporovali. „Musel jsem se soustředit jen na další krok, na další pohyb vpřed. To bylo jediné, co mě mohlo přiblížit k cílové čáře,“ uvedl.
...
Vlna radosti a euforie
Po více než dvou dnech se před ním nakonec objevilo polské pobřeží. Když dorazil ke břehu v Dziwnówě, čekali na něj jeho přítelkyně, rodiče, nejbližší přátelé a další příznivci.
...
Radost Kubkowskému nedělá jen skutečnost, že jako první člověk na světě přeplaval Baltské moře ze Švédska do Polska, ale také dobročinná sbírka, v níž se díky jeho výkonu dosud podařilo vybrat v přepočtu zhruba 6,6 milionu korun. Peníze poputují na léčbu dětí s onkologickými onemocněními.