Hledač kabelů ve zdi - možná už po x-té...
Moderátor: Moderátoři
-
JirkaZ
Hledač kabelů ve zdi - možná už po x-té...
Mám profi kombinovaný hledač Bosch GMS 120, ten se nechytá (i když je pravda, že jsem v zásuvce zatím měl jen malou zátěž - 50W LED reflektor). Kabel můžu na napájeném konci odpojit, takže bude zcela samostatný se zásuvkou na konci.
Bude lepší hledač typu buzení kabelu VF modulovaným signálem (nebo jen cca 1 kHz obdélníkem s dostatečně ostrými hranami a tím i řadou harmonických) a AM radiem jako detektorem? Popř. místo radia širokopásmový detektor s diodou na vstupu, nf zesilovačem a vhodnou anténou?
Uvítám především konkrétní osobní zkušenosti, jak s něčím k postavení, tak i něčím hotovým za rozumné peníze. Popř. jiné smysluplné rady k věci.
Díky.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
-
BOBOBO
-
rnbw
-
BOBOBO
-
RX-20
- Doporučuje se dohled moderátorů
i když teda návod k použití nic moc. Chvíli trvalo, než jsem se s tím naučil dělat. Chtělo by to napsat trochu detailnější návod. Ale umí to najít staré kabely, ulomené hřebíky... Ideální při rekonstrukci starých domů.
Napájení 9V baterkou.
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
-
jirka5
-
monterjirka
Z úplně jiné zásuvky vzít napájení, raději přes trafo aby tam bylo menší (bezpečné) napětí
A přes odpor nebo žárovku, aby tam tekly stovky mA až 1A zapojit mezi kolík okruhu co hledám a kolík odkud to napájím.
Pak stačí cívečka s hodně závity a nějaký malý zesilovač
-
RX-20
- Doporučuje se dohled moderátorů
koupil jsem ho před lety, tuším 2019 nebo 2020 přes eBay. Později jsem ho viděl nabízet u nějakýho dovozce v Česku.jirka5 píše: 17 srp 2026, 10:44 Ještě nám prozraď, jak jsi ten hledač u té alibáby koupil, když nejmenší zasílané množství je 100 ks....
Problém je v poslední době vyhledávání čehokoliv. Napíšu něco co hledám a vyskočí na mne weby v řečtině nebo arabštině o kdoví čem. To je tím, jak začali používat AI. Dneska jsem někde četl, že nějaká big-firma z USA, která začala s AI, tak prý skupuje v Británii a Irsku v antikvariátech obrovský množství knih. Naprosto chaoticky. Ty knihy prý skenuje do počítače pro potřeby AI. Podle textů těch starých knih se pak AI prý řídí.
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
-
jirka5
-
witt
https://www.lovecpokladu.cz/eshop/produ ... 20d07f#688
Má to vysokou citlivost a na pár zmáčnutí se dá jednoduše zkalibrovat, takže najdu dráty i v okolí kovových futer.
-
Valdano
Detektor JAXWQ se dá aktuálně koupit na Allegro CZ, ale detekovat vodiče v hloubce 100 mm dle mého názoru nedokáže.
Podle popisu by to snad zvládl nový profesionální radarový detektor BOSH D-tect 200 C za mnohem vyšší cenu. Ten profi BOSH D-tect 200 C umí detekovat různé objekty do max. hloubky 200mm. Nicméně cena toho BOSHe je vysoká. Takže leda si ho půjčit v některé půjčovně nářadí kde ho budou mít. Tady je k němu multijazyčný návod (je tam popis i v češtině od str. 34).
Pokud máte možnost si ho vyzvednout v Praze tak si ten BOSH můžete půjčit a zkusit to s ním viz odkaz do půjčovny nářadí na Praze 3 Vinohrady. Pokud to nezvládnete ani s tím BOSHEm, tak nemá smysl shánět další detektor.