Čínske kalové čerpadlo -zahrdzavená gulička na vrchu

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tiktak1953

Čínske kalové čerpadlo -zahrdzavená gulička na vrchu

#1 Příspěvek od tiktak1953 »

čerpadla ako to funguje? Mam ju zahrdzavenu,nesaje vodu do cerpadla okolo gulicky ,neda sa to rozobrat..Ako to funguje,kde ide ta voda cez dierku.k motoru chladenie asi nie.Viem ze najprv sa musi dostat voda cez dierku nekam aby to tahalo vodu,ci nie?Mne je ta gulicka zahrdzavena,neda sa rozobrat,chcem gulicku dostat vonka odpilenim vrchu (ma to pochromovany obal) a neako po vycisteni dat spat,spat to prekrit.Neni tam tlak,oprvovali ste to ,ako. dik
Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Něco do vokurky ... foto ?
tiktak1953

#3 Příspěvek od tiktak1953 »

Zial mobil mam na chalupe,ale mam navstevu, tak ti mi to odfotili.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Prečo by tam mala byť voda ??? Měl jsi dát ještě foto z boku . Tam bychom to mohli popsat .
tiktak1953

#5 Příspěvek od tiktak1953 »

bobo,ked strcis to nove cerpadlo do vody,tak z toho otvoru idu bubliny aj 2 minuty!To co myslis preco?Nie nahodov vytlaca voda vzduch z vnutra,či čo? Neviem ako ta gulicka ma fungovat ani. Ci je tam pri cerpani tlak.Potrebujem to sfunkcit-opravit a nato potrebujem vediet ako to ma spravne fungovat.Asi na paradu to neni.Motor ma okolo oplechovania urcite vodu v ktorej je ponorene.Prve cerpadla na 380V mali na chladenie motora olej !!!Mam take len prepusta olej. Ziadnu inu foto nem-potrebujes,skor laserove oci.
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 22 srp 2026, 22:10, celkem upraveno 1 x.
ferdislav

#6 Příspěvek od ferdislav »

Co ho rozebrat a podívat se dovnitř?
Má to nějaké označení že by sis našel manuál?
tiktak1953

#7 Příspěvek od tiktak1953 »

Co mam rozoberat,manual nemam aj tak by tam to napisane nebolo,alurat ze sa musi tam dostat voda pred spustenim cerpadla.vies co je to potom poskladat vodotesne aby sa voda nedostala do priestoru pre kondenzator a spojky koncov kablov? Zopar som prerobil cerpadlo aj toto chcete vidiet? Tak ze som vadny plavak vyhodil.mal som rozobranych desat a opravil z toho max tri! Vkazdom zhrdzavene spoje kablov,kondenzatora.a z toho zhorene motory. Casta zavada u mnohych byva znicene gufero,leb cerpadlo od spiny nevycistia,nevysusia!Ja po skonceni v lete susim na slnku pol dna v roznych polohach ,v zime v kotolni.Nakoniem po vysuseni na 2-3 sek zapnem ,aby gufero z osky zotrelo pripadnu spinu .Super by bolo dat dole dolny plast a na gufero z boku streknut olej ,pustit na dve sek.
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 22 srp 2026, 22:26, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Dnešní kalovky jsou vesměs drek , dolním otvorem nasaje , bokem vytlačí . Motor je nasucho a právě když se zaplaví je konec . To je totiž , i zde před lety , probírané zjištění . Dnešní tzv. kalovky NEJSOU určeny , pro TRVALÉ ponoření . Pokud je to konstrukce tebou zmíněná , tak cena podobného zařízení tak 5 a vícekrát přesahuje cenu dreku , který kupuješ ty a většina podobných . Ve SD je takových čerpadel v každém kontejneru tak 10-15 kusů . Rozdělám to , seberu kond a zbytek vyhodím . Tedy schovám si i nerezšrouby , kterými bývají sešroubována .
tiktak1953

#9 Příspěvek od tiktak1953 »

toto stalo 50€! Je mi jasne, ze je to smejd, kabel z papiera,ale ked sa on budem starat ako sa staram po tahaní, vydrzi vela! Mal ho syn a poskodili kabel na plavaku,tak som plavak odstranil s kablom a davam pozor pri tahani na hladinu.Toto mi nejde do hlavy k comu to je.Ked to budem vediet,vymyslim ako to prerobit idem na to.Takto mi pri tahani dazdovej vody pľulo vodu,nedal som pozor na tie bubliny a preto voda netiekla plynule v kuse!!
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 22 srp 2026, 22:38, celkem upraveno 1 x.
ferdislav

#10 Příspěvek od ferdislav »

Je to odvzdušňovák, ale jestli jsi ho nějak překroutil...
Stačilo si v google obrazkach najít kalove cerpadlo a pak se google zeptat co je ta plastová matka na vrchu
asi 5 minut času,no klasika
tiktak1953

#11 Příspěvek od tiktak1953 »

Ten plast som chcel samoze vykrutit,teba by bolo nieco lepčie napadlo?Gulicku som pri minulom tahani zrazil dole,tahat to az potom tahalo.Neni tam aj napisane ako to rozobat,či je gulicka z dreva aby pri zaplneni vodu bola na vrchu,uzavrela dieru,alebo je kovova a tlaci ju pruzina? ale to uz jen drobnost.To mi aj tak vela nepomohlo,ke
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 22 srp 2026, 22:57, celkem upraveno 1 x.
Devo70

#12 Příspěvek od Devo70 »

Mám podobné celo-nerezové čerpadlo. Od nova sa správa takto: Po celkovom ponorení idú z dierky navrchu chvíľu bublinky, pokiaľ sa komora úplne nezaplaví. Po zapnutí z dierky uniká tenký pramienok vody. Nemyslím, že že tam gulička. Vytvára to síce čiastočný skrat v prúdení, ale k celkovému prietoku zanedbateľný.
-ST-
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

Pane Bože za co ????
tiktak1953

#14 Příspěvek od tiktak1953 »

Vidis mne to vystrekovalo vodu ,ebo som neskontroloval funkcnost gulicky ,bola hore zalepena ci co. aj ci z toho bubliny vychadzali min 2 minuty.Proste som sa ponahlal, robil tri roboty.Napokon som ho vybral von a hladal co je problem.Gulicka bola hore,dira zatvorena,ci upchana?Neslo to ani lachko prepchat, stale si myslim ze je tam gulicka a bola zahrdzavena.
ferdislav

#15 Příspěvek od ferdislav »

TVL zkus to sám místo zbytečného psaní tady
https://www.google.com/search?q=jak+fun ... s-wiz-serp
Naposledy upravil(a) ferdislav dne 23 srp 2026, 22:39, celkem upraveno 1 x.

Zpět na „Silnoproudá technika“