Konvektomat UNOX - nenabíhá

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
petrfilipi

Konvektomat UNOX - nenabíhá

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Nazdar všem.
Vím, že zdejší počet servisních techniků bílé techniky od UNOXu se limitně blíží nule - ale přece zkusím popsat problém.
Kamarád má konvektomat XEVC-0511-E1RM.0 a nenabíhá mu displej do stavu použitelnosti. Na displeji se mu objeví takový ten progressbar obdélník a zaplní se tak do 20%, a to je vše. Hardwarově se vše zdá být OK, kondenzátory mají rozumně dobré ESR podle své kapacity, LED 3V3, 5V i 12V svítí, na displejové desce problikává TX i RX, ..., ale prostě nenabíhá. Problémy začaly cca před rokem a postupně se zhoršovaly (tak kamarád troubu nevypínal) - až minulý týden došlo několikrát k přerušení dodávky el. energie a trouba už nenajede.
Napadla mě jedna věc - a to problém s SD kartou, která je v displejové desce. Když ji vyndám nebo místo ní zkusím jinou kartu, displej nezačne nabíhat vůbec.

Neřešil jste někdo podobný problém, prosím?

Díky za příspěvky.

PF
Displej.jpg
Zadní deska.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Na tej karte bude software, mozno Linux. Pripojit k PC a skusit urobit image.
petrfilipi

#3 Příspěvek od petrfilipi »

Dostal jsem se na server pro servisní techniky UNOX, zaregistroval jsem se, mám servisní manuál i firmware. Teď studuji SM a postup nahrání FW na SD kartu.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Ked je FW dostupny, tak super. Nahraj na novu kartu, odporucam SanDisk Ultra.
petrfilipi

#5 Příspěvek od petrfilipi »

Tak dobrá věc se podařila, mlýn zase mele a vše je opět zalito sluncem.
Na této stránce jsem našel info o jejich webu pro servisní techniky (https://partnerhub.unox.com/products). Zaregistroval jsem se tam, stal jsem se servisním technikem (jak prosté, milý Watsone) a stáhl jsem si jak servisní manuál, tak i FW, a to podle výrobního čísla. Mají tam i simulátor displeje - to asi když si někdo vytváří vlastní nastavení, aby si to odsimuloval na PC.
Podle SM na straně 52 jsem vytvořil novou flash (FAT32) a nahrál na ni rozbalený FW tak, aby v rootu byl adresář UNOXDIR a pod ním adresáře ZDATA, PARAM, ..., FIRMWARE. Dále jsem podle SM přejmenoval soubor FIRMWARE\1058.bin na 1058_F.bin. Naznačí se tím asi, že toto je FW pro flash. Nevím k čemu jsou ostatní soubory v adresáři Firmware - možná je to FW pro další části konvektomatu. Pak jsem vypnul konvektomat, zastrčil flash, zapnul ho, proběh flashovací proces a ejhle - už to chodí, už to jede.
Boží. Nevím zdali je záměrem společnosti UNOX zpřístupnit SM a FW a vlastně vše komukoli, kdo se registruje - ale pokud ano, klobouk dolů.

Mmch - jak se situace zhoršovala a zhoršovala, kamarád tam měl před měsícem servisního technika. A dostal nabídku na opravu za lidovku - 30.000 Kč. No neber to.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Gratulujem. Takze tam asi nie je OS, ale len nejaky jednoduchsi firmware. Ten 1058.bin je asi program do internej flash procesora a ostatne veci na karte budu data.
petrfilipi

#7 Příspěvek od petrfilipi »

Myslím si, že ostatní soubory v adresáři Firmware jsou FW pro ostatní části stroje. Ale to je jedno. Jsou tam také adresáře jako "RECEPIES" - tam budou recepty (ty tam kamarád naštěstí neměl, tak o ně nepřišel). No hlavně že to funguje. A se SM a FW jsme (zatím) pány situace. A servisáci nebudou mít co žrát. Ten servisní technik, pro kterého je oprava konvektomatů denní chléb, viděl stroj v době, kdy nenabíhal - a potom naběhl. Viděl přesně závadu - a nacení výměnu celé desky za polovinu ceny nového stroje. Kamarád měl štěstí, že jsem šel kolem. To bych se z toho pokakal.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Ano, ak su v adresari FW dalsie subory, bude to do ostatnych casti.

Vymenil by za 30000 dosku, prehodil do nej poskodenu kartu a neslo byt to. Tak by este vymenil kartu a hura, opravene :D
Alebo by nova doska prisla aj s kartou a islo by to hned.
petrfilipi

#9 Příspěvek od petrfilipi »

Přesně.
A kdyby si chtěl vydělat na dovolenou, vyměnil by i tu zadní desku
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Otazne je, kolko z tych 30 tisic je cena novej dosky, ak by ju teda naozaj vymenil.

Zpět na „Bílá technika“