FZA11 v bezdrátovém zvonku BZ-11
Moderátor: Moderátoři
-
RX-20
- Doporučuje se dohled moderátorů
FZA11 v bezdrátovém zvonku BZ-11
Netuší někdo, kdo je výrobcem toho obvodu? Zajímá mne především datasheet, limitní hodnoty.
Hledal jsem označení FZA11 v SMD zkratkách,. ale tam se tato zkratka nevyskytuje. Může tedy být. že to je typ obvodu, ale současná AI Googla nic nenašla.
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
-
Cowley
-
rnbw
-
Cowley
-
RX-20
Ke zvonku jsem dodělal externí destičku. Zvonek je slabý, dobrý tak do 2+1 neho max. 3+1 tichého bytu. Já potřebuju, abych zvonek slyšel po celém domě + na velký zahradě. Tak jsem zvonku udělal lepší výstup, na MasterBlaster sirénu (110dB). Dnes odzkoušeno a funguje.
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
-
RX-20
Jsem to vlákno rychle prolítnul. Spíš mne zaujal nápad s gongem do digitálních hodin. Ale proč používat nesehnatelný drahý obvod? Přece gong nebo jiný zvukový obvod s hudbou se nechá sehnat za babku a přidělání do digitálních hodin je detail, ať už jsou s arduinem
-
ZVUK2000
-
Cowley
-
RX-20
M1E, M1E je také v BZ-11. Datasheet od těch obvodů mám. Také cenovou nabídku EXW prodejce (USD 0.02 / kus při nákupu 100 kusů). Generátor tónů je v přijímacím obvodu. V BZ-11 je výstup na 32-Ohm repro přes nějaký 6-pin smd obvod. V datasheetu M1D / M1E je zapojení výstupu přes tranzistor. Jestli chceš datasheet M1D / M1E, dej vědět. Můžu ho sem nahrát.Cowley píše: 30 srp 2026, 15:35 Třeba v bezdrátové sestavě BZ7 stejného výrobce je v tlačítku vysílače integrovaný obvod M1E a v přijímači integrovaný obvod M1D, který je rovnou generátorem (zdrojem) toho tónu.
Na reproduktor 32ohmů je svázán jen přes tranzistor.
Valdano: myslíš, že výrobce zvonku pustí schema zapojení?
Dneska jsem měl hafo práce na zahradě, nestihnul jsem vyfotit zvonek. Jak to půjde, tak vyfotím.
-
Valdano
Chcete se přece zeptat jen na ten obvod a nechcete po nich rovnou celé zapojení. To už si když tak zakreslíte sám podle DPS. Různých zapojení amatérských bezdrátových zvonků budou po internetu spousty. Proč by zrovna to jedno zapojení bylo až takový zázrak, že by se o něj tak úzkostlivě báli? Pokud je to zákaznický obvod, který běžně nekoupíte, tak vám to stejně k ničemu nebude, protože vnitřní zapojení vám k němu neposkytnou, ale aspoň se dozvíte, že nemá smysl hledat k tomu dál datasheet, pokud se jedná o neveřejný zákaznický obvod. Navíc za zeptání přece nic nedáte. Tak proč to nezkusit a rovnou házet flintu do žita?
No tak sem to vámi rozkleslené schéma dejte a třeba podle toho někdo lépe odvodí co je uvnitř toho obvodu.
-
Cowley
-
RX-20