HYUNDAI AMP 510USB klidový proud, klidový proud

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jardafiala

HYUNDAI AMP 510USB klidový proud, klidový proud

#1 Příspěvek od jardafiala »

Zdar, vyhrabal jsem v sekci "různé a jiné" výše uvedený (nejspíš dar od BU2520). Zkusil jsem ho připojit na síť a vyletěla pojistka 2,5A, v jednom konci byly, zdá se podle pájení, vyměněny tranzistory za stejné. Dal jsem tam jiné a měřím při síťovém napětí cca 180V. V neopravovaném, tedy původním, konci jsem naměřil klidový proud 110mA, není to moc? V opravovaném je to cca 5mA. Samozřejmě k tomu není servisní manuál a nenašel jsem ani schema, podle všeho ani nenajdu. Pro nastavení klidového proudu tam žádný trimr není. Nesetkal se někdo s tímto zázrakem? Asi nezbube než si schema namalovat....
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 31 srp 2026, 08:01, celkem upraveno 2 x.
masar

#2 Příspěvek od masar »

V takovém případě se zpětnému inženýrství nevyhneš. Na druhou stranu znáš typy součástek, parametry zesilovače, takže by to neměl být problém.
:wink:
jardafiala

#3 Příspěvek od jardafiala »

Našel jsem přiložené schema (k něčemu jinému), podle použitých součástek a na první kontrolní pohled na plošný spoj to vypadá velice podobně. JAk je v takovém zapojení nastaven klidový proud?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
masar

#4 Příspěvek od masar »

Samotná koncová dvojice je čisté Béčko. Klidový proud budící dvojice určuje úbytek na D2+D3.
:wink:

Zpět na „Audiotechnika“